Hlavní obsah

Nenávistné prostředí působí, ale kde nás taky mají rádi, culil se Vácha v Boleslavi

Mladá Boleslav

Tradice zůstala zachována. Fotbalisté Sparty vyhráli i šestý z posledních vzájemných ligových duelů s Mladou Boleslaví. Na hřišti soupeře přitom znovu plály emoce a skóre určovaly i sporné situace. „V Boleslavi nás nemají rádi, ale kde nás taky rádi mají, že...? Nenávistné prostředí působí. Věděli jsme o tom a připravovali se na to. Jsme rádi za tři body,“ uculoval se záložník Lukáš Vácha po vydřené výhře 4:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Costa (vlevo) a Lukáš Vácha se radují, oba se v Mladé Boleslavi trefili.

Článek

Po úvodní remíze v Jihlavě vás asi nenapadlo, že již po čtvrtém kole budete mít na Plzeň náskok pět bodů.

Netušil jsem, že se liga bude takhle vyvíjet. Jsme rádi za výhru v těžkém zápase. Náskok na Plzeň je bonus, který jsme si zasloužili, protože jsme dokázali své zápasy zvládnout. Teď je náročné období, přední týmy hrají v pohárových kvalifikacích. Snažíme se sbírat co nejvíc bodů, zatím se nám to daří.

Jak se vám hrálo s vědomím, že Plzeň remizovala v Teplicích a můžete se jí utrhnout?

Jejich zápas končil až v době, kdy jsme my už hráli. Žádné průběžné informace jsme neměli, nic jsem neslyšel. Radost přišla až po zápase. Pro celkový vývoj ligy ale pětibodový ještě podle mě nic neznamená. Je brzo.

Skóre jste v Mladé Boleslavi otevřel právě vy, když Krejčího centr prošel celým pokutovým územím až k vám.

Také jsem to nečekal. Nikdo z hráčů soupeře přihrávku nezachytil a já si křikl na Bořka Dočkala, ať mi míč nechá. Možná i s tečí do branky prošel.

Mladá Boleslav vám ale pak dala dost zabrat.

Tak, tak, dobrý zápas z obou stran. Neříkám, že se šťastným koncem pro nás, protože rozhodla kvalita. Také Boleslav měla šance, bylo to nahoru dolů až do konce. Jenže my jsme si dokázali poradit se situacemi, které jsme si vypracovali. Takže vyhrál lepší, což jsme byli my.

Neděsí vás ovšem časté hrubky v obraně?

Dva inkasované góly mě mrzí. V některých fázích tam byla z naší strany zbytečná hektika. Na některé situace jsme nezareagovali dobře. Museli jsme v průběhu utkání přejít ze tří obránců na čtyři.

Když Sparta vypadla z ligy mistrů, play off o Evropskou ligu pak vždy zvládla. Věříte, že se to podaří i proti Thunu?

Žádné lehké utkání nás v srpnu nečeká. O to důležitější je, že jsme v Boleslavi nakonec vyhráli. Chceme si zahrát Evropskou ligu - nic jiného než postup není na místě.

Mělo drama v Boleslavi pohárové parametry?

Tak z pohárového hlediska bychom určitě nechtěli inkasovat dva góly...

Reklama