Hlavní obsah

Kapitán Škoda řídil kanonádu, Uhrin pohrozil věčně zraněnému Gruzínci

Praha

První výhra v sezóně, navíc hladká 4:0, premiérové ligové trefy pro Deliho a Součka, dvě pro zastupujícího kapitána Milana Škodu. Fotbalisté Slavie posbírali v duelu s Jihlavou jen samé kladné body. „Dobře jsme se připravili a hráli zodpovědně, dali tři góly ze standardek. Soupeře jsme měli dobře přečteného, hráči to zvládli na jedničku. Doma už jsme konečně pro naše fanoušky potřebovali vyhrát,“ oddechl si trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie oslavuje svůj druhý gól proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Málokoho možná napadlo, jaká série v nedělním podvečeru padla. Slavia dokázala Jihlavu doma v Edenu porazit vůbec poprvé, navíc z osmi vzájemných ligových soubojů až dosud vyhrála jen jediný a všech minulých pět dokonce prohrála.

„Dobře jsme věděli, jakou bilanci s Jihlavou máme. Chtěli jsme ji konečně zlomit," líčil kanonýr, který se premiérově představil s kapitánskou páskou. Asi by si ji měl nechat, když se červenobílým tak dařilo. „Kapitánem jsem ještě nikdy nebyl. Cítil jsem větší zodpovědnost než jindy, ale spíš mi to pomohlo. Pokud ale budou na hřišti Martin Latka nebo Karel Piták, tak jím nejspíš nezůstanu," usmíval se Milan Škoda.

Slávisté zničili neoblíbeného soupeře ze standardek. Využili hned tři. „Kopali je výborně. A jakmile se Škoda nebo Deli rozběhnou, je těžké je bránit," uznal jihlavský stoper Jiří Krejčí.

Kenija to má nahnuté, není oporou

Trenér domácích ovšem odmítl, že by mu po první výhře spadl kámen ze srdce. „To je otázka na později. Ještě máme málo bodů na to, abychom byli v klidu," poukázal Dušan Uhrin mladší.

Hodně kriticky se vyjádřil na adresu gruzínského záložníka Levana Keniji, který i nadále chybí. „Je to s ním podobné jako s cizinci, co tu byli. Moc toho neodehrál a zase je zraněný. Musí si rozmyslet, jestli chce za Slavii hrát. Pro mě teď není oporou a musí dokázat, že oporou bude," konstatoval kouč.

Jako by hráči, který byl v mládí na testech v Barceloně a později získal angažmá v bundesligovém Schalke, vyčítal, že o návrat na hřiště neusiluje na sto procent. „Tak to nevím. Už je tady však dost dlouho na to, aby odehrál víc utkání. Cizinec nám musí pomoci. Alespoň všude venku, kde jsem působil, se to tak bralo. Cizinci museli být lepší než domácí hráči - a když nehráli, dávali se pryč a v týmu nebyli," pohrozil Uhrin.

Reklama