Hlavní obsah

Dát první gól dřív, možná jsme vyhráli rozdílem třídy, řekl plzeňský spasitel Ďuriš

Plzeň

Stal se spasitelem Plzně. A to doslova. Viktoria se proti obrannému bloku Olomouce nemohla prosadit, zápas směřoval k bezbrankové remíze. Krátce před koncem však vzal režii zápasu do svých rukou útočník Michal Ďuriš a dvěma góly zajistil obhájci veledůležité body. Pokud by totiž Západočeši nevyhráli, na první Spartu by už ztráceli 7 bodů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michal Ďuriš z Plzně se raduje z gólu. Jeho dvě trefy Viktorii spasily.

Článek
Fotogalerie

„Věřil jsem, že to prolomíme. Bylo to o dobývání, nakonec jsme to zvládli. Jsme moc rádi," radoval se Ďuriš. Nechybělo však mnoho, aby Viktoria okopírovala scénář posledních tří ligových duelů, v nichž soupeře jasně přehrávala, ovšem ztrácela body.

„Říkal jsem si, že přece není možný, abychom zase ztratili. Tentokrát jsme ale neměli tak vyložené šance, jako v předešlých zápasech. Bylo to o prvním gólu, pokud bychom ho dali v první půli, možná jsme vyhráli rozdílem třídy," podotkl Ďuriš, jemuž první gól nachystal ideálně Jan Kovařík. Slovenský útočník pálil do odkryté branky, stačilo jen správěn nastavit nohu.

„Kovy to dal krásně pod sebe," chválil Ďuriš svého spoluhráče. Krátce na to si troufl i na exekuci pokutového kopu, což není příliš oblíbená plzeňská disciplína. Naposledy penaltu neproměnil Kovařík na Dukle.

„Byl jsem v předešlém zápase na penaltu nominovaný, tak jsem šel. Ale pokud bych kopal na branku, za kterou sídlí náš kotel, nešel bych, je totiž pro nás zakletá. Takhle jsem byl klidnější," culil se Ďuriš, který už na podzim stihl v lize tři góly.

Nový kouč Karel Krejčí jej zařadil do základní sestavy ve čtvrtek proti Vojvodině Nový Sad v play off Evroposké ligy, nyní šel Ďuriš do hry po přestávce. „Michal má momentálně dobrou sportovní formu. Ve čtvrtek utkání odmakal, teď proti Olomouci přišel v jeho průběhu a rozhodl," řekl Krejčí k muži, který uplynulou sezónu strávil na hostování v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: