Hlavní obsah

Všichni chtějí hrát, i kdyby měli zlomenou nohu, komentuje kouč Liberce tvorbu sestavy

Liberec

Fotbalisté Slovanu Liberec si drží už v osmi soutěžních zápasech sérii neporazitelnosti. Ke třem výhrám v bojích o Evropskou ligu (Šmona 2:1 a 3:0, Hajduk Split 1:0) přidali i dvě vítězství a tři remízy v nejvyšší soutěži. A právě duel s Teplicemi (2:0) byl důležitý i v tom směru, že Liberečtí znovu uhájili čisté konto. Tím se dobře naladili na čtvrteční pohárovou odvetu ve Splitu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský během tréninku před duelem s Hajdukem Split.

Článek

„Jsem rád, že brankář Tomáš Koubek má první vychytanou nulu v našem dresu i v lize. V Jablonci mu k tomu scházelo pár minut, proti Teplicím i s pomocí obránců zvládl několik těžkých situací," potěšilo trenéra Jindřicha Trpišovského. Přiznal ale, že hlavním motivem liberecké hry je ofenziva a vstřelené góly. „Když vyhrajeme, tak obdržené branky neřeším," prohodil kouč. „Ale vím, že brankáři a statistici si počítají, kolikrát tým nedostal gól," usmál se Trpišovský.

Sestava Slovanu doznala proti Teplicím až pět změn ve srovnání s předchozím duelem. „Vedla mě k tomu směsice tří důvodů. Jednak obránci Coufal a Pokorný měli drobné zdravotní problémy. Pak jsem přihlédl i k extrémnímu zatížení v poslední době i s výhledem, že nás čeká ve čtvrtek ve Splitu fyzicky náročný fotbal a hodně běhání. A zohlednil jsem i taktické záměry, které by mohly platit na Teplice," vysvětlil trenér svoje kroky.

Mají rádi fotbal

Pochvaluje si motivaci a odhodlání libereckých fotbalistů, kteří tvoří početný hráčský kádr Slovanu. „Všichni chtějí hrát, i kdyby měli zlomenou nohu. Mají rádi sport a fotbal," pronesl kouč s lehkým úsměvem. Například ortodoxní levý bek Jiří Fleišman nastoupil na pravém okraji obrany. „Za Coufala je vpravo jedinou variantou Mudra, který je však dlouhodobě zraněný. A tak tam šel Fleišman, i když to měl takříkajíc přes nohu," upřesnil trenér.

„Po dlouhé době jsem odehrál celý zápas, takže jsem chtěl potvrdit svoji pozici i v současném posíleném kádru. V defenzivě jsme snad obstáli, když jsme nedostali gól," líčil Jiří Fleišman. Byl jedním z hráčů, které vedl v loňské sezóně v Liberci nynější teplický trenér David Vavruška.

„V kabině to proběhlo, ale nechtěli jsme si ten fakt nějak zvlášť připouštět, nebo dávat do hlavy. Spíš jsme se soustředili na vlastní výkony. A dobře to dopadlo. Ve čtvrtek uděláme maximum pro pohárový postup do Evropské ligy. Necháme tam všechno. Věřím, že si zápas užijeme, a pak přijde reprezentační přestávka," dodal Fleišman.

Reklama