Hlavní obsah

Kulič se probudil a zařídil výhru

MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav si v neděli připsala tři body díky kapitánu Kuličovi, který jeden gól dal a druhý zařídil.

Článek

"Byl vynikající. Doufám, že prolomil střeleckou smůlu," řekl kouč Dušan Uhrin mladší na adresu útočníka, který skóroval po desetizápasové pauze.

Domácí byli lepší a do vedení mohli jít hned v první minutě, při hlavičce Rychlíka zastoupil na čáře brankáře Václavíka Hlavatý. Brno zahrozilo střelou Večeři těsně vedle a s pokusem Švancary si poradil Kučera, který dostal v brance překvapivě přednost před Millerem. "Změnu jsem udělal kvůli špatnému výkonu Millera na Spartě," prozradil Uhrin.

Hosté už se v první půli na nic nezmohli, při pohotové střele Paláta je podržel Václavík. Ve 42. min. však už byl bezmocný. Rychlík posadil z rohu míč na nohu volného Kuliče a ten se trefil parádně z voleje - 1:0. O chvíli později centroval znovu Rychlík a Pecka trefil tyč.

Tlak boleslavských pokračoval i po přestávce a brzy se měnilo skóre. Klíčovou roli při druhém gólu sehrál opět Kulič. Prodral se po pravé straně, přihrával před branku a Radek Mezlík balón tečoval za záda Václavíka, když zcela změnil jeho směr. Po další akci Kuliče pálil Matějovský nad. "Škoda, že jsme nepřidali další gól, šance jsme měli," litoval Uhrin.

Hosté se však nevzdali a chybu obrany potrestal v 70. min. Švancara, když obešel i Kučeru a skóroval do prázdné branky. Moc nechybělo a po Černého trestném kopu bylo vyrovnáno. Teči Trousila chyběly centimetry. Domácí ale už vedení udrželi, i když se v závěru dost trápili. Brno opět kleslo na poslední místo tabulky. "Dlouho jsme hráli antifotbal a za posledních dvacet minut se body nedávají," posteskl si kouč hostí Josef Mazura.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 2:1 (1:0)
Branka: 42. Kulič, 53. vlastní R. Mezlík - 70. Švancara. Rozhodčí: Jílek - Ondo, Novák. ŽK: Kulič - Černý, R. Mezlík, Besta. Diváci: 3170.
Boleslav: Kučera - Ševinský, Vít, Brezinský, Palát - Kysela (85. Brunclík), Šmerda, Matějovský, Rychlík (79. Pires) - Pecka, Kulič (90. Sviták). Trenér: Uhrin ml.
Brno: Václavík - Baláž (46. Besta), Horejš, Trousil, Hlavatý (18. R. Mezlík) - Partyš, Holek (58. Kuncl), Večeřa, Černý - Švancara, Zelenka. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: