Hlavní obsah

Klokani stále bez výhry. V kabině ale panika není

Praha

Nehrají špatný fotbal, přesto Bohemians 1905 na podzim ani jednou nevyhráli. Stejně je na tom pouze poslední Baník. Klokani bilanci nezlomili ani v neděli proti Plzni (0:1).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Milan Havel z Bohemians a David Limberský z Plzně v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek

„V kabině žádná panika není, byť jsme s Ostravou jediní, kdo na podzim ještě nevyhrál. Chtěli jsme to napravit s Plzní, ale bylo to těžké, kvalitou je někde jinde," řekl kapitán Bohemians 1905 Josef Jindřišek. „Už si říkáme, že by bylo někdy lepší hrát tužku a konečně," dodal zkušený záložník.

Zelenobílí byli dlouho v hluboké defenzívě, paradoxně ožili po inkasované brance. A kdyby Acosta nepřehodil s gólmanem Kozáčikem i branku, mohli pomýšlet na bod. „To byla velká škoda, byla to velká šance," povzdechl si trenér Roman Pivarník. Přestože proti jeho týmu stál vysoký favorit, sáhl k odvážnému stylu se dvěma hrotovými útočníky.

„Patří mezi naše nejlepší hráče, chtěl jsem je využít. Plzeň ale potvrdila, že se dostala do výborné formy a pohody, dobře kombinovala, my jsme jí to ovšem především v prvním poločase, umožnili pasivitou. Po přestávce jsme se zvedli, bohužel jsme však dostali laciný gól," litoval Pivarník.

Reklama