Hlavní obsah

Pán asistencí je také střelec. Dočkal zaperlil fikaným sólem

Praha

Dvě padesátky se v jediném okamžiku protnuly. Když fotbalisté Sparty zvyšovali proti Olomouci na 2:0, Bořek Dočkal si připsal 50. ligovou asistenci v kariéře a David Lafata zase 50. ligový gól v rudém dresu. „Ani jsem netušil, že tolik přihrávek mám. Tak snad jen abych se na tomto počtu nezastavil,“ pousmál se reprezentant, který pak proměnil penaltu a úžasným sólem uzavřel skóre na 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Bořek Dočkal před olomouckým brankářem Buchtou.

Článek
Fotogalerie

Král asistencí již druhou sezónu také sám pálí. Reprezentační záložník již za podzim stihl pět ligových tref a ta poslední byla lahůdková.

Na vlastní polovině se chopil míče a namířil si to až k brance soupeře. Zdálo se, že nahrává Davidu Lafatovi, kapitán však stál v ofsajdovém postavení, zůstal stát v pozoru a do hry se nezapojil. Dočkal oběhl Lafatu i dva protihráče, nahrál vlastně sám sobě a skvělé sólo labužnicky završil technickým obloučkem přes brankáře Buchtu.

Zrychlení ze středu hřiště má úžasné

„Nebyla to nahrávka na Davida. Takhle jsem to zamýšlel od začátku a Lafi mě skvěle pochopil. Viděl jsem prostor před sebou, a tak jsem ho využil. Přede mnou tři statičtí hráči, dva protihráči a Lafi. A já jediný v pohybu. Věděl jsem, že mezi nimi neprojdu, proto jsem dal jakoby přihrávku, ale Lafi to pochopil a pustil ji," liboval si Dočkal, který tak zařídil tři ze čtyř gólů.

Předvedl sólo smělé, precizní i vychytralé.

„Bořek to udělal skvěle. Je vidět, že je v pohodě i z reprezentace, kde také hraje fantasticky. Pro nás je jen přínosem, že má takovou formu," vyzdvihl spoluhráče další záložník Josef Hušbauer.

„Nádherné sólo. Udělal to skvěle. Zrychlení ze středu hřiště směrem dopředu přihrávkou nebo pohybem má úžasné," poukázal trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: