Hlavní obsah

Skvělá parta a výborní fotbalisté, pochvaluje si Bartl po příchodu do Liberce

Liberec

Až v průběhu podzimní sezóny se univerzální fotbalista Daniel Bartl zařadil do kádru Slovanu Liberec. A stihl už tři zápasy - na Slovácku, proti portugalské Braze v Evropské lize a podílel se i na vítězství nad Příbramí 3:0. „V Liberci je skvělá parta a výborní fotbalisté,“ pochvaloval si Bartl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Bartl netají spokojenost z angažmá v Liberci.

Článek

Do Liberce jste přišel z Mladé Boleslavi. V prvním ligovém kole se oba celky střetly na libereckém trávníku. Proč jste u toho na hřišti v boleslavském dresu nebyl?

Zotavoval jsem se po nemoci, a tudíž jsem nebyl ani na lavičce náhradníků. Takže nemohu porovnávat, jaký je rozdíl hrát za Boleslav v Liberci a následně doma za liberecký Slovan.

V Boleslavi jste si už v úvodu sezóny okusil kvalifikaci o Evropskou ligu. Proti Strömgodsetu jste dokonce skóroval.

V součtu obou zápasů to ale na postup nestačilo. Bohužel jsme skončili brzy.

Ale i ve městě automobilů jste působil v kvalitním týmu.

Byli jsme loni čtvrtí v lize. Boleslav dál patří k lepším mužstvům v republice. Vypadá to, že s ní budeme soupeřit o přední příčky v tabulce.

Jaké máte první dojmy z libereckého angažmá?

Jsem rád, že jsem tady - skvělá parta, výborní fotbalisté. Chci co nejvíce hrát a věřím tomu, že pokud budeme naplňovat to, co po nás trenér požaduje, uděláme dobré výsledky. V kádru je hodně nových hráčů. A v každém zápase ti, kteří nastoupíme, musíme dokazovat, že máme na základní sestavu. To je velká motivace.

Jak se chystáte v Liberci na příští zápasy?

Po středečním pohárovém utkání ve Varnsdorfu přijde velký dvojboj - liga v Plzni a Evropská liga v Marseille. Na jednu stranu velmi těžcí soupeři, ale z druhého pohledu se nám naskýtá možnost odehrát špičkové zápasy. Třeba start v Marseille může být pro nové liberecké kluky, kteří nejsou ošlehaní evropskými poháry, nezapomenutelným zážitkem. Každý z nás si chce pohárový fotbal na evropské úrovni užít a moc se na to těším.

A ještě odbočení - vaším otcem je bývalý hráč řady klubů a trenér Jiří Bartl, který vedl v první lize například Teplice v roce 2007.

Táta nedělá do fotbalu nic. Možná mu chybí, ale věnuje se něčemu jinému a je asi spokojený.

Reklama

Související témata: