Hlavní obsah

Sparta má už jen měsíc na řešení kauzy "Poborský"

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty Praha musí v nejbližších dnech začít řešit otázku dalšího osudu Karla Poborského. Nejzkušenějšího reprezentanta klub v září poslal na hostování do Českých Budějovic, to ale vyprší na konci prosince. Pražský klub se tak musí rozhodnout, jak naložit se zbývajícím půlročním kontraktem své největší hvězdy. A mnoho možností věru není.

Foto: Sparta.cz

Karel Poborský ještě v dresu Sparty.

Článek

Poborský se buď může vrátit na Letnou, zůstat v druhé lize za současných podmínek, nebo se na Letné domluvit na odstupném za jiných podmínek. Další varianty nejsou. Podle přestupního řádu FIFA totiž nemůže fotbalista nastoupit v jedné sezóně za více než dva týmy, což vylučuje případný odchod Poborského do třetího klubu.

Vrátí se Poborský do Sparty?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ani jedna z obou stran zatím nehodlá předjímat, jak vzájemná jednání dopadnou. "O tom, zda jednání Sparty s hráčem začala, se nebudeme vyjadřovat, stejně jako o jejich případných závěrech. Ty zveřejníme v polovině prosince," sdělila tisková mluvčí Sparty Lenka Raková.

Jednání sice mají údajně začít už ve středu, ale klub zřejmě nechce jitřit atmosféru ve sparťanské kabině. V letenském zákulisí se už ale spekuluje, že hráč ani Křetínský vlastně nemají zájem na urovnání rozmíšky. Křetínského se dotkla Poborského mediální vyjádření z poslední doby a fotbalistovi se údajně do krizí zmítaného klubu ani nechce.

Vše začalo ještě za Hřebíka

Poborský se před zářijovým pohárovým duelem v Litvínově vzdal kapitánské pásky. Po utkání pak prohlásil, že nemůže být prodlouženou rukou trenéra Jaroslava Hřebíka, s jehož všemi metodami plně nesouhlasí.

Šéf klubu Daniel Křetínský tehdy Poborskému textovou zprávou oznámil, že byl vyřazen z prvoligového kádru, a fotbalista během několika dnů odešel hostovat do druholigových Českých Budějovic, v nichž figuruje jako spoluvlastník. Sparta mu od té chvíle vyplácí mzdu, jako by hrál v jejím dresu, což podle některých odhadů činí až dva milióny měsíčně.

Reklama

Související témata: