Hlavní obsah

Oba cíle jsme splnili, oddechl si teplický stoper Jablonský po duelu s Baníkem

Teplice

Teprve podruhé v sezóně udrželi fotbalisté Teplic čisté konto v prvoligovém zápase. A to v duelu s posledním Baníkem Ostrava. Utkání navíc rozhodl jediným a tudíž vítězným gólem teplický stoper David Jablonský. Společně se svými spoluhráči si cenil výsledku i z toho důvodu, že předtím Severočeši prohráli 3:4 v Mladé Boleslavi a dokonce 0:3 v poháru v Pardubicích.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický stoper David Jablonský.

Článek

„Dva předešlé výpadky, co se týče obranné hry, byly nepříjemné. Tentokrát jsme chtěli každopádně vyhrát a vzadu udržet nulu. Obojí se podařilo, takže jsme spokojení. Přitom nešlo o jednoduchý zápas," zamýšlel se David Jablonský.

Přiznal, že ostravští hráči zlobili teplickou defenzivu při protiútocích. „Baník má vepředu Narha, který je rychlostně vybavený. Ale naštěstí jsme ho ubránili. Ze začátku jsme byli možná nervózní. Měli jsme sypat centry do šestnáctky dřív. Prosadili jsme se až v osmdesáté minutě. Ale pořád jsme byli aktivní a snažili se hrát co nejvíc na soupeřově polovině, aby se nic nestalo před naší kasou," rozebíral stoper.

Bojovný výkon odvedl na pravém okraji obrany Jakub Hora. „Měl jsem co napravovat. Při pohárovém selhání v Pardubicích jsem byl střídán už v poločase, osobně jsem tam hrál špatně. Tím víc jsem byl motivovaný proti Baníku. Asi se čekalo, že budu posílat víc centrů, abych se zapojil do ofenzivy. Musel jsem se ale soustředit i na to, abych se vracel s Narhem a Azevedem při jejich brejcích. Zvládli jsme to, a stačí nám výhra 1:0," líčil Hora. Pochvaloval si spolupráci s pravým záložníkem Tomášem Vondráškem. „Myslím, že jsme se dobře doplňovali. Když bylo potřeba, tak jsme za sebe zaskočili," přiblížil krajní bek.

Reklama

Související témata: