Hlavní obsah

Statistika derby: Důrazný Mikula nejudatnějším slávistou, Sparta jen jednou trefila branku

Praha

Bojovná a důrazná Slavia, málo nebezpečná Sparta. Fotbalisté v sešívaných dresech v 284. pražském derby favorita zaskočili a radovali se z výhry 1:0. Na první pohled patrné charakteristiky obou rivalů věrně dokládají také podrobné statistiky nedělního duelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Čísla mluví jasně. Slavia se více rvala a byla agresivnější než soupeř. Sešívaní ovládli 105 ze 187 soubojů a jejich nejlepším hráčem byl v tomto směru důrazný obránce Mikula, jehož úspěšnost v soubojích dosáhla skvělých 79%.

Nejlepší ze sparťanů byl v této kategorii dirigent Matějovský s 65%, vyšší číslo však měli hned čtyři slávisté (Mikula, Kenija, Souček a Zmrhal). Třeba Hybš, který zavinil gól, za první poločas absolvoval jen dva souboje a oba prohrál. Po přestávce už nenastoupil... Stejně tak Hušbauer, který ovládl jeden souboj z osmi, o mnoho lépe na tom nebyl ani Krejčí.

Sparta také málo střílela, měla osm pokusů proti třinácti slávistickým. Prostor mezi tyčemi z Letenských trefil pouze střídající Fatai, stejný hráč napálil i tyč. Ani jeden střelecký pokus neměl kanonýr Lafata, jeho rekordní série zápasů se vstřeleným gólem v řadě se tak zastavila na čísle devět.

Jinak Sparta držela častěji míč a strávila delší čas v útoku. Také měla přesnější přihrávky a dostala o dvě žluté karty méně. Letenští se za celý zápas neobjevili v ofsajdovém postavení. Slávisté tam stáli hned pětkrát, některé jejich ofsajdy ale byly sporné.

Reklama

Související témata: