Hlavní obsah

Utíkat nebudu, řekl po deváté porážce Baníku kouč Korytář

Ostrava

To, co se po vítězném utkání s Olomoucí mohlo zdát možné, je po dalším domácím zápase s Příbramí opět jenom snem. Fotbalisté Baníku Ostrava prohráli v sobotu doma 0:2 a s pouhými čtyřmi body se znovu přiblížili sestupu do druhé ligy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Sus z Příbrami a Tomáš Mičola z Baníku bojují o balón.

Článek

A zatímco Příbram si připsala v Ostravě čtvrtou výhru v sezóně, poslední Baník má z jedenácti zápasů jednu. Po dalším nezdaru se tak opět vynořila otázka ohledně dalšího působení kouče Radomíra Korytáře u týmu. „Nevím, co se bude dít, ale já utíkat z boje určitě nebudu. Nenechám ten tým ve štychu," odmítl Korytář možné odstoupení. „Držení míče bylo asi ok, ale produktivita v útoku je špatná. V pokutovém území se nechceme o balón poprat, protože nás to asi bude bolet. Co z převahy, když z ní nic nevytěžíme?" kroutil hlavou ostravský trenér.

Hlavami, ale sklopenými, kroutili i hráči Baníku. Do řeči jim příliš nebylo. „Na balónu kombinujeme, ale jen po vápno. Příbram vystřelila třikrát na branku a dala nám dva góly," hlesl Václav Ježdík. „Hledáme cestu, nehrajeme zle, ale rozhoduje se ve vápně a tam jsme špatní," dodal záložník, jenž ale proti Příbrami zaskakoval na levé straně obrany.

Upachtěné, ale tři body máme, liboval si Rezek

Baník začal aktivně, v 7. minutě nastřelil Mišák tyčku, to ale bylo na dlouho ze strany domácího týmu vše. Na druhé straně se naopak ve 20. minutě trefil z protiútoku Rezek a bylo jasné, že od té chvíle se Příbram do žádných útočných manévrů pouštět nebude. „Herně to nebylo ideální, nicméně pro nás byla priorita získat v Ostravě tři body. Bylo to ubojované, ve druhém poločase místy až upachtěné, ale my jsme rádi, že jsme zlomili tu výsledkovou krizi a máme se od čeho odrazit," svěřoval se Rezek.

Baník byl zbylých 70 minut na balónu častěji, nicméně v útoku zcela neškodný. „Příbram nám hned při prvním pobytu na naší polovině dala gól a to nás položilo. Snažili jsme se pak kombinovat, ale... Je to špatné, dostaneme gól, sklopíme hlavy a přestaneme hrát," popisoval ostravské rozpoložení záložník Patrik Mišák.

Jalový tlak Baníku utnul krátce před koncem druhou brankou střídající Barák. „Narazila kosa na kámen. Domácí bojovali, nepodezíral bych je, že by jim chybělo nasazení. Jejich problém byl ale v tom, že narazili na hráče, kteří mají fotbalovou kvalitu a v důležitých momentech dokázali podržet míč a směrem dopředu vytvářet šance a hrozit. A to je pro tým, který chce vyhrát, strašně ubíjející," popsal hostující kouč Pavel Tobiáš, který zároveň přiznal, že ještě po cestě do Ostravy přemítal o remíze.

„V posledních dvou zápasech jsme dostali pořádné nadílky, a tak bych ji bral. Ale mrzela by mě, protože jsme měli šancí opravdu hodně. Tak třeba jsme si nechali něco na Brno," řekl s úsměvem Tobiáš.

Reklama