Hlavní obsah

Trpišovský poslal upřímnou soustrast do Ďolíčku, své hráče za remízu v Jihlavě příliš nepochválil

Jihlava

Přišel na tiskovou konferenci a než se pustil do hodnocení nedělního zápasu v Jihlavě (remíza 1:1), zmínil kouč Liberce Jindřich Trpišovský smutnou událost, která jej zasáhla. „Mé myšlenky jsou v Ďolíčku. V týdnu zemřel nečekaně Vláďa Suchý, který pro Bohemku dýchal. Dobře jsem ho znal, odešel vynikající člověk. Upřímnou soustrast na Bohemku,“ smutnil Trpišovský nad náhlou smrtí místopředsedy představenstva a místopředsedy Družstva fanoušků Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský

Článek

Uplynulé dny mu přinesly smutné zprávy i ve fotbalové sféře. Během několika dnů Slovan dvakrát klopýtl v Synot lize (v Olomouci a nyní v Jihlavě), ve čtvrtek ztratil výhru nad Groningenem v Evropské lize po penaltě v 96. minutě. Všechna utkání skončila 1:1.

„Nemáme dobrý týden, po černém čtvrtku s Groningenem jsme nedokázali vyhrát v Jihlavě. Nechci se vymlouvat, Plzeň i Sparta to mají stejně, ale hrát ve čtvrtek v devět večer a pak v neděli odpoledne proti týmu, který se na utkání připravuje celý týden... Chybí dynamika, drajv, není to jednoduché. Vliv, ať chcete nebo ne, tam je," naznačil Trpišovský úskalí ligových duelů, které následují po těch na evropské scéně.

„Byl to podobný zápas jako v Olomouci, vytvoříme si tlak, neproměníme šance, gól dá ale soupeř," dodal Trpišovský. Ten v závěru prvního poločasu obstaral Muris Mešanovič, který v pádu dokopl do sítě ostrý centr Lukáše Vaculíka.

„Gól jsem dal kolenem. Mrzí mě, že nebyl vítězný. Strašná škoda, že jsme vedení neudrželi," litoval Bosňan Mešanovič, pro kterého to byla šestá trefa na podzim. „Mešanovičovi jsme věnovali šedesát procent přípravy na zápas, přesto se prosadil. Hrál výborně, je to komplexní útočník," pochválil jihlavského útočníka Trpišovský, který kvůli pohmožděnému lýtku postrádal brankáře Tomáše Koubka. Zastoupil ho Václav Hladký.

Slovan nakonec v závěru porážku odvrátil gólem Lukáše Bartošáka, který tím zároveň Jihlavě překazil útok za druhou výhrou v řadě. „V situaci, ve které jsme, je každý bod cenný. Ovšem z pohledu utkání je v kabině zklamání, proti účastníku Evropské ligy jsme byli blízko vítězství. Musíme to brát jako ztrátu, která mrzí," podotkl trenér Vysočiny Milan Bokša.

Reklama