Hlavní obsah

Procházka trpěl u televize. O přestávce dostal čočku od Krejčího a ještě vyfasuje pokutu

Plzeň

Žádná brutalita, ale zkrat, který měl posadit fotbalovou Spartu do sedla ostře sledované bitvy s Plzní. Domácí kapitán Václav Procházka čtyři minuty před poločasem hrudníkem drcnul po odpískání do Marka Matějovského. Sudí nemohl trestat jinak, než červenou kartou. Plzeň přesto vyhrála 2:1.

Karel Krejčí po zápasu se SpartouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň - dojmy hráčů po zápase

„Abych řekl pravdu, vůbec jsem si neuvědomil, že bych mohl dostat červenou kartu. Srazili jsme se prsama, nedal jsem mu hlavičku. Vážně mě to nenapadlo," tvrdil Procházka.

Hostující Matějovský do zadáka Plzně zajel skluzem, za zákrok dostal žlutou kartu. Ovšem až v okamžiku, když už Procházka štrádoval tunelem k šatně. „Rozhodčí mě o pár minut dříve upozorňoval, abychom byli v klidu, protože z naší strany se objevily určité podrážděné reakce. A pak mě Matějovský trefil po odpískání. Myslím, že šlo z jeho strany o úmysl. Ale samozřejmě jsem se měl udržet," kál se Procházka.

O přestávce se v šatně spoluhráčům omluvil, vyslechl si peprná slova od trenéra Krejčího, a pak sledoval druhý poločas s vystřídaným Kolářem. „Klepal jsem se u televize. Čekal jsem, že se budeme bránit a Sparta bude v tlaku. Doufal jsem, že vše nějak přežijeme a třeba se dostaneme ke standardní situaci. Ale obraz hry byl úplně jiný. Kluci sehráli v deseti výborný poločas a výhru si zasloužili. Po zápase jsem jim slíbil odměnu," přiznal Procházka.

Platit bude určitě dvakrát. Nemine jej totiž trest v rámci klubu. „Velmi důrazně jsem si s Vaškem promluvil už o přestávce v kabině. Šlo o neomluvitelný zákrok. Určitě dostane pokutu, její výši si nechám projít hlavou. A má štěstí, že jsme vyhráli. V opačném případě by postih byl určitě tvrdší," líčil plzeňský trenér Karel Krejčí.

Tahoun musí zlepšit přístup

Ve srovnání s posledním duelem udělal ve stoperské dvojici změnu. Vedle Procházky nasadil Hejdu a nechal sedět Baránka, který však paradoxně do hry naskočil za vyloučeného kapitána a hlavou v druhém poločase nasměroval Plzeň k vítězství.

„Venca se v poslední době objevuje při obdržených gólech. Ale jde o tahouna mužstva, zkušeného hráče a lídra kabiny. Neřekl bych, že má slabší formu, ale přístup z jeho strany musí být lepší. Moc mě proto mrzí, co proti Spartě udělal. Bylo to prostě naivní," kroutil hlavou Krejčí.

Během hráčské kariéry sám podobnou situaci zažil. Dokonce dvakrát v jedné sezóně (1993/94). „Tenkrát jsem v dresu Zlína dostal dvě červené karty krátce po sobě. Nejprve v Liberci, ale vyvázl jsem s podmínkou. Tu jsem následně proměnil v trest při utkání proti Bohemians, když jsem za nepříznivého stavu ve středu hřiště stáhl Neumanna. Tehdy jsme prohrávali, ale kluci po mém vyloučení čtyřmi góly zápas otočili," vybavil si Krejčí a v dobrém rozpoložení dodával: „Já měl červených karet možná více než vstřelených gólů."

Reklama

Související témata: