Hlavní obsah

Výhra v lize je vzpruhou před Groningenem, říká liberecký Bartošák

Liberec

Pouhé tři body dělí fotbalisty Slovanu Liberec na čtvrtém místě prvoligové tabulky od vedoucího tandemu Sparty s Plzní. A stejně jako oba zmíněné elitní české celky se i Liberečtí už chystají na další vystoupení v Evropské lize. Levý obránce Slovanu Lukáš Bartošák věří, že tým naváže na víkendovou ligovou výhru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního libereckého gólu Marek Bakoš (druhý zleva) a Lukáš Bartošák (vlevo) se Zdeňkem Folprechtem.

Článek

Přemýšlíte už o čtvrtečním duelu Evropské ligy v Groningenu?

Především bereme vítězství v lize jako vzpruhu do dalšího náročného programu. Přece jen se nám půjde ve čtvrtek do utkání v Nizozemsku lépe, když jsme povzbuzeni úspěšným výsledkem z domácího hřiště.

V prvoligovém zápase s Baníkem Ostrava jste byli jasnými favority. Splnilo utkání vaše očekávání?

Před výkopem jsme si řekli, že si půjdeme pro tři body. Šli jsme za nimi důsledně a získali jsme je po vítězství 2:1, takže to dopadlo tak, jak jsme chtěli. Dbáme na to, abychom hráli pořád stejně, ale soupeři v lize bývají zalezlí a těžko se dostáváme do jejich pokutového území.

Ostravští v závěru snížili. Zmocnila se vás nervozita?

Myslím, že to žádné nervy z naší strany nebyly. Výsledek jsme si pohlídali.

Zápas se vám osobně vydařil. Klíčovým momentem se ukázala přihrávka na Bakošův gól.

Takové zápasy, v nichž jste doma aktivní, jsou hlavně o úvodní brance. Snažili jsme se ji vstřelit co nejdříve. Dlouho to bylo nerozhodně bez gólů, ale stihli jsme skórovat před koncem prvního poločasu. Posílal jsem míč na zadní tyč, někdo to ještě lehce tečoval, ale Marek Bakoš doklepl balón do prázdné branky. Jsem rád, že mi zrovna toto utkání vyšlo a máme důležité tři body. Příště to třeba podobným způsobem vyjde někomu jinému.

Reklama

Související témata: