Hlavní obsah

Olomouc v Jablonci: Moulis prožil hořký návrat, Rajnoch nedohrál

Jablonec

Záložník Pavel Moulis a stoper Jan Rajnoch byli při vystoupení fotbalistů Sigmy Olomouc v ligovém duelu v Jablonci zřejmě nejsledovanějšími hráči v týmu Hanáků. Prvně jmenovaný ještě v červenci působil v jabloneckém klubu a Rajnocha si domácí příznivci pamatovali z jeho nedávného angažmá v Liberci, kdy v dresu Slovanu účinkoval v ostře sledovaných Podještědských derby.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Hála (vlevo) z Olomouce dostal v utkání v Jablonci červenou kartu. Zády sudí Karel Hrubeš.

Článek

Oba dotyční olomoučtí fotbalisté netajili po zápase zklamání. Nebylo divu, prohra 0:4 k jiným pocitům ani svádět nemohla. „Do Jablonce jsem se těšil, ale teď je to špatné. Co k tomu říci," soukal ze sebe Moulis. „Dostali jsme brzy první červenou kartu a nebudu se k ní v bezprostředních emocích vyjadřovat. Každý to viděl, ať si udělá úsudek sám. Nevím, jestli by šel jablonecký hráč sám na bránu. Rozhodčí to písknul, tak asi podle něj ano," klopil zrak Moulis.

Návrat do Jablonce měl pro něj hořkou příchuť. „Hráli jsme v oslabení o jednoho a pak až o dva hráče, to by bylo těžké proti každému soupeři. Když jsme dostali druhou červenou kartu, bylo po zápase," konstatoval.

Olomouc měla během dvou posledních utkání tři vyloučené hráče. Proti Mladé Boleslavi se vyfauloval Roman Hubník na Barošovi, v Jablonci šli pod sprchy Martin Hála a Jan Rajnoch. „Nedáváme potřebné góly ani nezískáváme body. A bez nich se nikam neposuneme," pokrčil rameny Moulis.

Stoper Jan Rajnoch viděl dvě žluté karty a následně i červenou. Za co přišla ta první? „Po druhém inkasovaném gólu jsem zakopnul míč. A musím se podívat v televizi na vyloučení Hály. Domácí útočník nemohl jít sám na bránu, protože jsem byl za těmi hráči ještě já. Nevím, jaká jsou teď pravidla," líčil Rajnoch.

A co pro tým znamenalo jeho vyloučení? „Zápas samozřejmě ovlivnilo. Kluci to pak měli těžké v devíti. Přitom v deseti jsme se vydali ze všech sil a nakonec musím smeknout před všemi v modrém olomouckém dresu, kteří byli na hřišti. V deseti jsme se snažili hrát aktivně, bylo to perfektně odmakané," dodal zkušený stoper.

Reklama