Hlavní obsah

Slavia si oddechla. Střelec Škoda se probral a zase dává góly

Praha

Fotbalové Slavii by se už zase mělo dýchat lépe. Ve vršovickém derby s klokany sice jen remizovala (2:2), ale její kanonýr Milan Škoda se konečně probral. V sedmi předchozích ligových kolech dal jen jedinou branku, tentokrát nasázel hned dvě. A ke všemu svému bývalému mančaftu, do jehož sítě se po příchodu do Slavie netrefil ani jednou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kanonýr Milan Škoda a Milan Černý (vlevo) se radují ze vstřeleného gólu proti Bohemians 1905.

Článek

„To mě zase až tak nemotivovalo. Pro mě je podstatné, že jsem se konečně prosadil. A hned dvakrát. Moc nescházelo a mohl se mi podařit hattrick," připomínal situaci v poslední minutě, kdy se dral do šance a měl blízko k tomu, aby skóre otočil docela.

„Špatně jsem balón přebral. Ale hlavně, ,Boby´ Zlámal je výborný gólman. Pochytal toho v derby spoustu a Bohemku podržel," skládal poklonu brankáři klokanů, na němž hned několikrát ztroskotal.

„On je tím hráčem, kterému věřím mu až do devadesáté minuty. A dokonce i ,iksté´, co se hraje přes čas," nevyčítal mu slávistický trenér Uhrin ani zmařenou příležitost, která mohla dokonat obrat, ani dlouhou střeleckou odmlku.

Útočil i na hattrick

„Góly nedával proto, že jsme nehráli dobře a nepřipravovali mu takové možnosti, které potřebuje. Pro nás je ale naprosto klíčovým hráčem. Proti Bohemce to ostatně znovu potvrdil. Naše hra se zlepšila a on dal v tu ránu dvě branky a moc nechybělo a mohl z toho být hattrick."

Škoda v derby s klokany překročil první trefou hranici padesáti ligových gólů, druhou čtyři minuty před koncem, vykročil do druhé padesátky. K branám Klubu ligových kanonýrů mu jich chybí už „jen" čtyřicet devět... A kdyby šel namísto Pitáka na konci první půle na penaltu, mohl být ještě blíž.

„Penalty nikdy nekopu, protože na ty je prostě určený Piták a on v tu chvíli na hřišti byl a důvěru měl. A na stovku ligových branek už vůbec nemyslím, protože je ještě strašně daleko. Pro mě je důležité dávat góly. Hlavně takové, díky nimž budeme vyhrávat, což pro ty v derby s Bohemkou neplatilo. Brzy jsme prohrávali 0:2 a to nás uzemnilo," litoval Škoda bodů ztracených v derby se sousedy z Vršovic.

Reklama

Související témata: