Hlavní obsah

Doma máme co napravovat, říká teplický stoper Lüftner před duelem s Jabloncem

Teplice

Soubojem celků ze středu prvoligové tabulky bude nedělní utkání mezi fotbalisty Teplic a Jablonce. Na soupiskách obou týmů figurují i tři členové české reprezentační jednadvacítky. Dá se předpokládat, že v teplické základní sestavě nebude chybět stoper Michael Lüftner, který v sezóně vstřelil už tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper žlutomodrých Michael Lüftner.

Článek

Máte za sebou reprezentační starty za Lvíčata v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Jak jste byl spokojen s výsledky?

Jsem rád, že jsme vyhráli v Jablonci nad Belgií, když jsme uhlídali fotbalové hvězdy v dresu soupeře. Do ničeho jsme je nepustili. A pak jsme zvítězili v Moldavsku, což je cenný úspěch směrem k dalšímu průběhu kvalifikace.

Jak zvládáte náročný program, co se týče české ligy a reprezentačních akcí?

Je to zápřah, ale série zápasů v krátkém sledu po sobě k vrcholovému fotbalu patří. Takže není důvod si na něco stěžovat. Do konce podzimu chceme odevzdat všechny síly.

Zajímavostí je, že v reprezentační jednadvacítce jste nastupoval v sestavě po boku jabloneckého obránce Petra Rysa a záložníka Michala Trávníka a v neděli se potkáte v roli soupeřů v první lize.

Tak na to jsme při reprezentačním srazu nemysleli. Hráli jsme za jeden tým a teprve nyní je čas, abychom se přeorientovali na klubové povinnosti v lize.

S čím jdete do nedělního duelu s Jabloncem?

Bude to naše poslední podzimní vystoupení na domácím hřišti. A máme co napravovat, když jsme předtím doma prohráli s Jihlavou a pražskou Slavií.

A celkově vás ale čekají na podzim ještě tři zápasy.

Hrajeme pak v Praze na Dukle a v Uherském Hradišti se Slováckem. Venku se nám podzim v poslední době dařilo při výhrách v Brně i ve Zlíně, takže bychom to chtěli potvrdit. A ze tří utkání, která máme dohromady před sebou, bychom dvakrát vyhrát mohli.

Reklama

Související témata: