Hlavní obsah

Plzeň hodila po výhře nad Boleslaví Spartě rukavici, Klokani porazili Baník

Praha
Aktualizováno

V sobotním šlágru 14. kola Synot ligy zvítězili fotbalisté Viktorie Plzeň nad Mladou Boleslaví 1:0 a osamostatnili se na první příčce ligové tabulky. Jediný gól vstřelil Michal Ďuriš. Druhou Spartu čeká v neděli zápas v Liberci. V dalších zápasech Bohemians 1905 zvítězili v Ďolíčku nad Baníkem Ostrava 3:1, Slavia uspěla na hřišti Slovácka 2:0, Příbram doma podlehla Zlínu 1:2 a Olomouc remizovala s Duklou bez branek.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Přestože byla Plzeň před zápasem favoritem, byli to hosté z Mladé Boleslavi, kteří se dostali do prvních gólových šancí. Čermákova střela ale mířila mimo a proti Chramostově tutovce zblízka se zaskvěl bravurním zákrokem brankář domácích Kozáčik.

Rozhodující okamžik přišel ve druhém poločase. Limberský vysunul na levé straně Kovaříka, který poslal centr přesně na hlavu Ďuriše. Slovenský kanonýr, který si střeleckou pohodu přenesl z reprezentace, zaznamenal už dvanáctou ligovou branku v sezóně. Plzeň se osamostatnila na čele soutěže, Sparta se na ni pokusí dotáhnout v neděli, kdy se představí na horké liberecké půdě.

Bohemians 1905 nastříleli Baníku tři góly

Klokanům se podařilo přerušit nelichotivou sérii, Baník doma zdolali po dlouhých třinácti letech. Ta ostravská pokračuje dál - Baník si z venkovních trávníků v probíhající sezóně nepřivezl ještě ani bod.

Diváci si v Ďolíčku poprvé zakřičeli gól už po dvaceti minutách hry, když se po rychlém brejku prosadil Uruguayec Acosta. To druhý poločas patřil Schickovi. Domácí mladíček přišel na hřiště přesně po hodině hry a už o čtyři minuty později se radoval z prvního gólu, když z rohu velkého vápna trefil přesně šibenici Pavlenkovy branky. Druhý gól přidal Schick deset minut před koncem, tentokrát zblízka dorazil centr Jindřiška. Gól Dostála v závěru už o dělbě bodů nerozhodoval.

Slavia dávkovala góly po půlhodinách

Slavii se proti Slovácku historicky nedaří, tentokrát ale forma mluvila jednoznačně pro červenobílé. Tým z Uherského Hradiště před zápasem se sešívanými čekal na výhru už tři zápasy a tuto sérii protáhl. To Pražané se vyhoupli před Brno na pátou příčku tabulky.

Sešívaní šli do vedení po půlhodině hry. Na centr z levé strany si naběhl Vukadinovič a střelou pod padajícím brankářem Hečou otevřel skóre. O další půlhodinu později se hosté prosadili znovu. Tentokrát gólmana Daňka, který vystřídal v první půli Heču, propálil Zmrhal.

Příbram si fanoušky neudobřila

Hráči Příbrami rozčarovali fanoušky i vedení týmu v reprezentační pauze, když utrpěli debakl 1:5 s druholigovým Hradcem Králové. Proti Zlínu se ale Středočechům reparát složit nepodařilo. Domácí museli dotahovat už po deseti minutách hry. Hruška šanci Vukadinoviče ještě zneškodnil, na dorážku Koreše byl ale krátký.

Optimismus do žil vlil Příbrami stoper Tregler těsně před přestávkou. Naběhl si totiž na centr Pilíka a srovnal stav. Kdo by ale čekal, že to domácí polije živou vodou, mýlil by se. Ve druhé půli se ukázalo klíčové střídání hostů v 57. minutě. Střelce úvodního gólu Koreše vystřídal Chorvat Jordan, který hned o dvě minuty později rozhodl o výhře Zlína.

V Olomouci se v zápase domácí Sigmy proti Dukle Praha gólu diváci nedočkali. A to přesto, že měli domácí ke skórování blíž. Petrovu hlavičku Rada vyrazil na roh, Šindelářovu oslavu zastavil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Oba celky si tak rozdělily po bodu a i nadále zůstávají poblíž sestupových pozic.

Program 14. kola fotbalové Synot ligy:
Pátek
Jihlava - Brno 2:0
Sobota
Bohemians 1905 - Ostrava 3:1
Branky: 64. a 79. Schick, 21. Acosta - 88. Dostál.
Příbram - Zlín 1:2
Branky: 42. Tregler - 10. Koreš, 59. Jordan.
Olomouc - Dukla 0:0
Slovácko - Slavia 0:2
Branky: 33. Vukadinovič, 59. Zmrhal.
Plzeň - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 56. Ďuriš.
Neděle
15:00 Liberec - Sparta
18:30 Teplice - Jablonec

Reklama