Hlavní obsah

Nadával už sám sobě, i spoluhráči si jej dobírali. Tak Jirásek trefou obral favorita

Mladá Boleslav

Tři roky od debutu mezi tuzemskou fotbalovou elitou musel čekat fotbalový záložník Milan Jirásek na první trefu v nejvyšší soutěži. Borec Bohemians 1905 se paradoxně gólu dočkal na hřišti Mladé Boleslavi, kde absolvoval prvoligový debut v listopadu 2012. Tehdy odchovanec letenského klubu po jedenácti minutách střídal zraněného Václava Kadlece.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Jirásek z Bohemians (vlevo) a Francis Narh z Baníku.

Článek

Jaké bylo čekání na první ligový gól?

Před zápasem si ze mě kluci dělali srandu, že jsem měl v poslední době hodně šancí a všechny jsem spálil. Tudíž jsem moc rád za gólový úspěch. A hlavně skutečnost, že moje trefa pomohla k bodovému zisku.

Míč jste napálil po nepovedeném odkopu Poloma. Měl jste hned jasno, jak celou situaci řešit?

Snažil jsem se hlavně trefit branku. Rána mi sedla, kolem protihráče jsem balón trefil na přední tyč. Měl jsem snahu mířit, protože mi clonil hráč, ale současně jsem viděl, že na přední tyči má brankář Šeda prostor.

Napadlo vás hned po gólu, že jste se trefil právě na hřišti Mladé Boleslavi, kde jste v lize debutoval?

Jo, ale to místo mojí první ligové branky je spíše otázka štěstí. Už mě v poslední době štvalo, že nemám žádný gólový zápis. Šancí jsem měl totiž dost. Jenže jsem buď o kousek netrefil branku, nebo mě vychytal gólman. Už jsem si nadával, takže jsem moc rád.

I v Mladé Boleslavi jste měl další příležitost. Už za stavu 1:1 jste však po ideální Hubínkově zpětné přihrávce pálil vysoko nad.

Šlo o krásnou přihrávku, ale bylo mojí chybou, že jsem pálil levačkou. Neměl jsem se vytáčet na pravačku, a pálit druhou nohou.

Vašemu zápasu předcházely duely, v nichž vaši konkurenti v boji o záchranu, Olomouc a Jihlava, slavili vítězství. Znali jste jejich výsledky? Motivovaly vás?

Znali jsme výsledek z Ostravy a věděli, že situace jde trošku proti nám. Současně jsme si uvědomovali, že bude těžké v Mladé Boleslavi získat body. Boleslav je doma silná, má formu. Ale zabrali jsme a na Jihlavu se dotáhli.

Reklama

Související témata: