Hlavní obsah

Vstřelili jsme regulérní branku, cítili Boleslavští po remíze v Brně křivdu

Brno

Třetí ligový zápas v řadě se jim nepovedlo zvítězit a v boji o čelo tabulky znovu ztratili. Mladoboleslavští fotbalisté remizovali v podzimní derniéře v Brně 1:1, avšak po utkání cítili křivdu. Těsně před koncem totiž dopravil Ščuk balón do sítě, ale kvůli údajnému postavení mimo hru rozhodčí gól neuznali.

Foto: foto, ČTK

Zklamaný Lukáš Magera (vpravo) se spoluhráči z Boleslavi.

Článek

„Podle mě to byla naprosto regulérní branka. Brněnský Škoda totiž zapomněl vyběhnout a jeho spoluhráči mu taky hned pořádně vyčinili. Sami zřejmě dobře věděli, že o žádný ofsajd nešlo," tvrdil záložník Boleslavi Ondřej Zahustel.

Gólman Zbrojovky Dušan Melichárek připustil, že zdvižený praporek asistenta sudího byl klíčovým verdiktem střetnutí. „Zachránil nám bod. Zda to ale byl ofsajd, vůbec netuším. Nevím, kdo Škodovi nadával, já rozhodně ne," oponoval Zahustelovi.

Boleslavský kouč Karel Jarolím si netroufal spornou situaci posoudit. „Z lavičky to ani není možné. Jestli však ofsajd nebyl, je to špatně. Přišli bychom kvůli tomu o vítězství, které jsme nutně potřebovali," přemítal.

Jen na sporné rozhodnutí ovšem Boleslavští další ztrátu nesváděli. „V prvním poločase jsme nepodali dobrý výkon," uznal kapitán Lukáš Magera. „Až po přestávce jsme se výrazně zlepšili a povedlo se nám srovnat na 1:1, ale pak už jsme brněnskou branku dobývali marně, byť střeleckých příležitostí jsme si vytvořili dost. Buď jsme v koncovce doplatili na naši nemohoucnost, anebo nás párkrát skvěle vychytal brankář Melichárek. Měl občas štěstí, avšak prokázal, že je kvalitní gólman. Nám se poslední zápasy s Bohemkou a v Brně moc nepodařily a v zimní pauze máme o čem přemýšlet," měl jasno Magera.

V kabině Zbrojovky naopak panovalo po závěrečném hvizdu veselí. Dvaadvacet bodů a sedmá příčka je víc, než v Brně před sezónou očekávali. „Máme se na jaře od čeho odrazit. Do zimní přípravy půjdeme v dobré náladě," mínil Melichárek, který plichtu s Boleslaví bral. „Vždyť zhruba sedmdesát minut byla herně lepší. Má dobře poskládané mužstvo se současnými i bývalými reprezentanty. Myslím, že jsme zvolili dobrou taktiku. Snažit se s ní o otevřený fotbal by byla sebevražda," uvědomoval si brněnský brankář.

Reklama

Související témata: