Hlavní obsah

Krasnodar jim Dortmund vzal, o Borussii však sparťané nepřijdou. A čeká je fofr

Praha

Sice jindy a jinde, než si přáli, nakonec si ale fotbalisté pražské Sparty s Dortmundem přece jen zahrají. Hned po anglických gigantech Manchesteru United a Liverpoolu byla Borussia v letenské kabině vysněným soupeřem pro úvodní jarní kolo Evropské ligy. Jenže Dortmund v posledním kole své skupiny klesl až na druhou příčku za Krasnodar, a tak byl při losu nenasazený stejně jako Sparta. Pražanům pak paradoxně připadl právě ruský soupeř, s Borussií si však zahrají aspoň v přípravě.

Foto: Sport.cz

Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang poté, co dal hattrick v EL proti Gabale.

Článek

Když jste nám Dortmund vzali, tak s jeho pomocí se na vás nachystáme! Sparta se před duely s Krasnodarem zařídila po svém a domluvila si výjimečný zápas. České týmy rozhodně nejsou zvyklé hrát v přípravě se soupeři takového kalibru.

„Měli bychom si cenit, že si nás Dortmund vybral jako soupeře," uvědomuje si reprezentant Lukáš Vácha.

Pražané se s Borussií utkají 19. ledna v Essenu. Zatímco pro ně bude vrcholit teprve domácí část zimní přípravy a budou se pomalu chystat na odlet do Španělska (herní soustředění od 24. ledna), soupeř už před sebou bude mít první zápas bundesligy (23. ledna na hřišti Mönchengladbachu).

Letenští generálkou pro Dortmund

„Zajímavé utkání. Pro ně to bude generálka na ligu, zatímco my budeme po dvou týdnech těžké přípravy. Není to však výmluva, těšíme se na obrovský zážitek," říká brankář David Bičík.

Sparta v základní skupině Evropské ligy dvakrát remizovala se Schalke. Také proto by hráči při losu brali dalšího německého protivníka.

„Čekám podobný zápas jako se Schalke. Ostrý test pro nás, pro ně poslední utkání před ligou. Každopádně to bude fofr," usmívá se Vácha.

Titul je pro Pražany nejvíc

Borussia je po první polovině bundesligy druhá a ztrácí osm bodů na suverénní Bayern. Spartě ukáže, jak moc si může troufat na Krasnodar, který v Dortmundu prohrál 1:2 a doma ho porazil 1:0.

„Všichni chceme mistrovský titul a pro něj bychom i oželeli, pokud bychom vypadli s Krasnodarem. Máme však maximální cíle, takže chceme uspět na obou frontách," ujišťuje Vácha.

„Doufali jsme v trochu atraktivnější los, ale musíme se připravit i na Krasnodar. Je to bohatý ruský klub se spoustou cizinců a skutečnost, že doma porazili i Dortmund, mluví za vše," dodává Bičík.

Reklama

Související témata: