Hlavní obsah

Zůstanu asi v Jablonci, prozradil útočník Wágner

Jablonec nad Nisou

Podzim nebyl ideální, máme co napravovat. V takovém duchu se nesou myšlenky fotbalistů FK Jablonec na začátku zimní přípravy před jarní částí sezóny. Plně se s nimi ztotožňuje i útočník Tomáš Wágner. „Chci se výrazněji prosadit,“ vyjádřil svou motivaci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecká kabina - Tomáš Hübschman a Tomáš Wágner (vpravo).

Článek

Prosakovaly úvahy, že byste mohl z Jablonce odejít.

O ničem nevím. Myslím, že zůstanu v Jablonci a chci tady zůstat. Jsem v klubu jen půl roku a hodlám mu dál pomoci. Nechci odcházet za takové situace, jaká existuje. Startem přípravy začíná nová výzva.

Co je pro vás impulsem?

Chtěl bych se prosadit do základní jedenáctky a dokázat, že do ní patřím. Liga je vyrovnaná a jsme zároveň ve hře i v české pohárové soutěži. Velkou touhou je snaha zabojovat ještě o evropské poháry a bylo by hloupé nyní říkat, že už to nejde. Dobře víme, že musíme přidat, a to je náš úkol pro nejbližší období.

Co říkáte na příchod kouče Zdenka Frťaly?

Mám kamaráda ve Varnsdorfu, kde Frťala působil, a tak jsem ho ptal. Těším se na novou spolupráci s trenérem. Bude to trošku změna v trénincích a snad nám to pomůže.

Jak jste vůbec přijali i další změny nejen v realizačním týmu, ale i ve sportovním vedení klubu?

Každý jsme po konci podzimu, který nedopadl dobře, byli v napětí. Takže jsme něco čekali. Je to rozhodnutí vedení, které musíme respektovat a přijmout.

S jakým předsevzetím jste zahájili zimní přípravu?

Minulý půlrok se nám nepovedl. A všichni si uvědomujeme, že musíme být lepší. Do přípravy jdeme s odhodláním a chceme zabrat.

Od 11. ledna absolvujete soustředění v Nymburce. Co od něj očekáváte?

Trénovali jsme tam už v závěru podzimu a podmínky byly v pohodě. Když nebude mrznout, neměli bychom mít problémy.

Reklama

Související témata: