Hlavní obsah

Teplice reagují na Grigarovo zranění, přichází brankář Chudý

Teplice

Fotbalisty Teplic posílí slovenský brankář Martin Chudý. Přichází na přestup z Dukly, kde byl týmovou dvojkou. Severočeši tak reagují na dlouhodobé zranění své gólmanské jedničky Tomáše Grigara. Teplický klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Martin Chudý v dresu Dukly Praha v souboji se sparťanem Davidem Lafatou.

Článek

Během pondělí se na Stínadlech zapojil do tréninku, hned v úterý pak slovenský brankář Martin Chudý odcestuje s novým týmem na soustředění do Chorvatska. "Jsme rádi, že jsme dotáhli déle plánovaný přestup už nyní v zimě. Vzhledem ke zranění naší jedničky zvyšujeme konkurenci i na postu brankáře," říká na teplickém webu sportovní ředitel Jan Skýpala.

"Trenér i klub chtěli, aby měli dalšího gólmana už na soustředění, tak jsem rád, že se to podařilo a jsem tu. Budu mít čas se zaklimatizovat a zapadnout do týmu. Každý den je cenný, protože do ligy zbývá už jen měsíc," libuje si Martin Chudý před cestou do chorvatského Medulinu.

Šestadvacetiletý gólman je odchovanec Považské Bystrice, od dorostu pak působil v Nitře. V únoru 2014 přestoupil do české druholigové Vlašimi, odkud po půl roce zamířil do Dukly Praha. Na Julisce většinu času jen kryl záda Filipu Radovi, ale při jeho zranění ho zdárně zastoupil a v deseti ligových utkáních dokázal vychytat hned čtyři čistá konta.

"Jedná se o gólmana ve středním věku, který potvrdil své kvality ve slovenské i české lize. Věřím, že bude pro náš klub přínosem," říká trenér teplických brankářů Patrik Kolář.

Reklama

Související témata: