Hlavní obsah

Horvi v roli drába, Krejčí z první porážky Plzně vědu nedělá

Belek

Ještě nedávno sedal v kabině s nimi, teď je na ně jako dráb. Fanoušci fotbalové Plzně se baví fotografií z klubového webu Viktorie, na níž asistent Pavel Horváth s masivní holí připomínající baseballovou pálku v ruce kontroluje posilování podzimního kanonýra Michala Ďuriše. Čeští šampióni na soustředění v Turecku rozhodně nezahálejí.

Foto: fcviktoria.cz

Tak se podívejte, jak podzimní kanonýr Michal Ďuriš maká pod dohledem kruťase Pavla Horvátha...

Článek

Z nedávného kapitána se stal pěkný pes. Asistent Horvi se na snímku představuje jako neúprosný otrokář, pod jehož klackem tvrdě maká Michal Ďuriš. Zásluhy stranou, slovenskému útočníkovi není nic platné, že na podzim nasázel jedenáct ligových gólů a spolu s Lafatou vede tabulku střelců...

Posilovně se zkrátka fotbalisté během zimních galejí nevyhnou. Naopak. „Posilujeme především takové svalové skupiny, které jsou nejvíc oslabené vůči přetíženým svalům v sezóně. Snažíme se všechny cviky dělat komplexně tak, aby zabíraly všechny svalové skupiny, které kluci využijí v soubojích na hřišti," popisuje kondiční trenér Michal Rukavička.

Kouč sledoval hráče v únavě

Viktoriáni se tak na kondičním soustředění v úterý moc rádi přesunuli na hřiště, kde sehráli první přípravný duel. Měli však těžké nohy a Duisburgu, poslednímu celku druhé bundesligy, podlehli 0:1.

„Pro mě je důležité, jak budou hráči vypadat v polovině února. K tréninkovým povinnostem přistupují všichni velmi poctivě a jsem přesvědčen, že lepší výkony i výsledky nám následně budou odměnou," poukazuje trenér Karel Krejčí, že zásadní herní prověrky teprve přijdou.

„Jednalo se o typický přípravný zápas. Samozřejmě mě mrzí, že jsme prohráli, ale důležitější pro mě bylo sledovat, jak hráči pracují v únavě. Máme opravdu náročný program, trénujeme dvoufázově a na hřišti to chvílemi bylo znát," zůstává kouč v klidu.

Reklama

Související témata: