Hlavní obsah

Liga je čistá, ujišťuje Horník a věří Peltovým kouzlům. Ten shání 50 miliónů

Praha
Aktualizováno

Původně usedl na horké křeslo v rozhlasovém studiu kvůli jiným tématům. Hned na úvod však musel sportovní ředitel Jablonce čelit horké novince, kterou je avizovaný odchod společnosti Synot z jeho klubu a českého fotbalu vůbec. „Nějaký zásah to je, ale věřím panu Peltovi a jeho kouzlům, že ztrátu zacelíme,“ reagoval Ivan Horník jako host čtvrtečního pořadu 20 minut Radiožurnálu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sportovní ředitel Jablonce Ivan Horník sleduje první trénink svého mužstva.

Článek

Nepříjemná zpráva pro český fotbal. Skupina Synot kvůli vyššímu zdanění hazardu od příští sezóny končí s podporou první ligy i sponzorováním Sparty a právě Jablonce.

„Nejsem ekonom, ale chápu, že pokud někdo ztrácí zisk, nechce fotbal či kulturu dál sponzorovat. Věřím panu Peltovi a jeho kouzlům, že sežene jinou firmu a ztrátu nahradíme. Postoupili jsme na mistrovství Evropy, je fotbalový boom. Měli bychom toho využít," doufá Ivan Horník.

Pelta chce do fotbalu alespoň 50 miliónů korun
Šéf FAČR a Jablonce Miroslav Pelta v rozhovoru pro rádio Impuls řekl, že společnost Synot investovala do sportu asi 130 miliónů korun ročně, z toho zhruba polovinu sumy do fotbalu.
„Myslel jsem si, že nedojde k ukončení spolupráce. Čekal jsem, že dojde ke snížení prostředků. Teď bude dostatek času, abychom zahájili intenzivně jednání. Já jsem natolik zkušený v tom shánění sponzorů, že mám dva, tři směry. Chci sehnat 50 a více miliónů. Dal jsem si tento úkol a myslím, že ho dokážu splnit," uvedl zkušený funkcionář.

Právě Miroslav Pelta, první muž českého fotbalu a šéf jabloneckého klubu, Horníka po neúspěšném podzimu na Střelnici zaměstnal. Kontroverzní krok, vždyť nový sportovní ředitel Jablonce byl hlavní postavou velké korupční aféry. Dostal zákaz trestu deseti let působení ve fotbale, půlka mu byla prominuta.

Ivan Čtvrtníčkova Ivánka nikdy neslyšel

Do fotbalu se tak mohl vrátit, přestože fanoušci se dodnes baví Čtvrtníčkovou hrou Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, jež vznikla na základě zveřejněných policejních odposlechů.

„Nejsem masochista. Nikdy jsem to celé neslyšel, zachytil jsem jen ukázky," pousmál se Horník.

Návratu do nejvyšší soutěže si náležitě užívá, doba už je prý jiná. „Liga je dnes čistá! Věci, které se dřív děly, jsou pryč," ujistil během rozhovoru na Radiožurnálu.

„Fotbalu jsem tenkrát dost ublížil, ale už se k tomu nechci vracet. Dívám se teď dopředu," zopakoval jablonecký funkcionář, který na rozdíl od jiných vyšetřovaných nikdy netvrdil, že proslulí kapříci jsou opravdu živé ryby...

Je nejvyšší fotbalová soutěž v ČR skutečně čistá, jak tvrdí Ivan Horník?
Ano, jsem o tom přesvědčen(a)
1,7 %
Nejspíš ano, dost věcí se za poslední roky změnilo, věřím mu
3,9 %
Ne, nikdy nebyla a nikdy nebude!
94,4 %
Celkem hlasovalo 7836 čtenářů.

Reklama

Související témata: