Hlavní obsah

Slavia - Ťiang-su Suning 5:1Sešívaní neměli s čínským soupeřem slitování, Sparta remizovala

Praha
Aktualizováno

Čínští vlastníci mohou mít radost. Fotbalisté pražské Slavie v prvním utkání na soustředění ve Španělsku rozstříleli čínský prvoligový tým Ťiang-su Suning 5:1. Ve Španělsku je také Sparta, která na úvod remizovala s pátým týmem rumunské ligy Pandurii Targu Jiu 1:1. Stejný nerozhodný výsledek si připsal také ostravský Baník v utkání na hřišti Slasku Vratislav.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie (zleva) Tomáš Souček, Milan Škoda a Karel Piták oslavují gól.

Článek

Slávisté svého soupeře rozdrtili, přitom Ťiang-su Suning hraje nejvyšší čínskou soutěž a loni vyhrálo tamní FA Cup. A co víc, na jeho lavičce sedí Daniel Petrescu, bývalý rumunský reprezentant a hráč Chelsea. Známý fotbalista se nestačil divit, jak posilami nabitá Slavia s jeho hochy zacvičila. Dvakrát se trefil reprezentant Milan Škoda.

"Soupeř je desátý tým čínské ligy, vyhrál pohár, hraje asijskou část Ligy mistrů a nám se podařilo zvítězit. Byli jsme živější a první půli jsme soupeře převyšovali. Jsem rád, že jsme vyhráli. Pro nás je to skoro třicetistupňový teplotní rozdíl proti Praze a jsem rád, že se s tím hráči srovnali," kvituje na klubovém webu trenér Dušan Uhrin. "Zítra nás čekají zase dvě tréninkové jednotky a za dva dny hrajeme proti Korejcům, takže máme nabitý program a musíme ještě spoustu věcí poladit. S posilami jsme spokojení, dávají do toho všechno a chtějí se u nás prosadit, což je pozitivní," dodává.

Letenští narazili na aktuálně pátý tým rumunské ligy. Soupeř se v prvním poločase ujal vedení gólem z penalty. Po přestávce si Sparta vytvořila velkou převahu, vytěžila z ní ovšem jen jednu branku. O vyrovnání se vydařenou trefou postaral reprezentant Zahustel, posila z Mladé Boleslavi.

Baník uhrál solidní remízu v Polsku, přesto nebyl jeho nový kouč spokojený. "Myslím si, že to byl náš doposud nejslabší výkon v zimní přípravě. Dělal nám obrovské problémy pohyb a scházela také výbušnost. Jásat nemůžeme, ale zase jsme se přesvědčili, že když nám to nejde herně, musíme alespoň bojovat. I takové zápasy však někdy přijdou," poukázal trenér Vlastimil Petržela po plichtě 1:1 ve Vratislavi.

Přípravná fotbalová utkání:
Ve Španělsku: Sparta Praha - CS Pandurii 1:1 (0:1)
Branky: 62. Zahustel - 17. z pen. Wellington.
Sparta: Miller - Zahustel, Brabec, Mazuch (46. Holek), Frýdek (46. Costa) - Fatai (69. Konaté), Jiráček (46. Matějovský), Mareček (46. Vácha), Dočkal, Josef Šural - Juliš. Trenér: Ščasný.
Ve Španělsku: Slavia Praha - Ťiang-su Suning 5:1 (2:1)
Branky: 40. a 57. Milan Škoda, 27. Železník, 62. Zmrhal, 79. Barák - 23. Escudero.
Slavia: Berkovec - Mikula (78. Holík), Bílek (46. Latka), Deli, Bořil (46. T. Jablonský) - Štohanzl (46. M. Vukadinovič), Souček (79. Frydrych), Hušbauer (72. Piták), Zmrhal (77. Kenija) - Železník (46. Mešanovič), Milan Škoda (66. Barák). Trenér Uhrin.
V Polsku: Slask Vratislav - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 63. Celeban - 58. De Azevedo.
Ostrava: Šrom - Sukup, Kaša, Honiš, M. Dostál - Mondek (46. De Azevedo), Matěj (55. Lásik), Ožvolda (75. Foltýn), R. Hrubý, Holzer (65. Helešic) - O. Šašinka (55. M. Červenka). Trenér: Petržela.

Reklama