Hlavní obsah

Baroš exceloval, v očích měl slzy a i přes tříbrankový příděl hlásil: Baník je na správné cestě

Mladá Boleslav

Parádní výkon korunoval dvěma góly, jimiž zničil nově se rodící ostravský Baník. Klub, z něhož vyrazil za fantastickou kariérou. I proto fotbalista Milan Baroš, útočník Mladé Boleslavi, při nedělní ligové bitvě v městě aut trefy do sítě soka slavil decentně a přidával omluvná gesta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Boleslavský útočník Milan Baroš (vlevo) a záložník Jan Kalabiška se radují z gólu proti Baníku.

Článek

„Moje pocity jsou velmi zvláštní. Na konci jsem měl slzy v očích. Jde o klub, kde jsem vyrostl a mám ho strašně rád. Dosud mě mrzí, že jsem musel z Baníku odejít. Nebýt tehdejší situace, byl jsem v Ostravě dosud," připomínal Baroš, že v létě minulého roku se s tehdejším vedením na Bazalech nerozešel právě v dobrém.

Baroš v nedělním utkání zářil. Hned po úvodním hvizdu se proháčkoval mezi pěticí ostravských mladíků a poslal před branku nadýchaný centr, který však Chramosta nezužitkoval. Když se role otočily, čtyřiatřicetiletý borec pálil přesně. Dál hýřil aktivitou, vyhrával souboje, připravoval šance pro spoluhráče. A když se dostal do další gólové pozice, přidal druhou trefu. Při střídání mu vstoje aplaudovali domácí diváci i fanoušci soupeře.

„Spoustu kluků z ostravského kotle znám, protože jsem v městě vyrůstal. Mám s nimi dobrý vztah. Oni vědí, jaké bylo pozadí mého odchodu a nemají důvod být na mě naštvaní," vykládal Baroš a nijak netajil, že se během zimní přestávky staral nejen o proměnu Mladé Boleslavi, ale i osud Baníku.

Baroš: Baník je na správné cestě

„Je dobře, že přišel nový majitel. Už jsem měl možnost s panem Brabcem mluvit, byť zatím jen po telefonu. Je na dobré cestě. I tím, že dává příležitost odchovancům, kteří se za Baník budou rvát. Dřív to bylo tak, že se koupili předražení hráči a bylo jim, promiňte, u prdele, jestli Baník vyhraje či prohraje. Řešili hlavně peníze, které měli nasmlouvané. Osud klubu jim byl lhostejný. Teď si myslím, že je to správná cesta," dumal Baroš.

„Baník má v kádru šikovné kluky. Někteří spadají ještě do dorosteneckého věku, takže bude chvilku trvat, než to sladí. Nicméně během jara mohou posbírat hodně zkušeností pro další sezónu. Ale určitě budou muset v Ostravě kádr doplnit zkušenějšími hráči, aby mladí mohli vedle někoho růst," přemítal Baroš po tříbrankovém vítězství Středočechů.

Ti se přitom museli vypořádat s absencí Skaláka se Zahustelem, kteří přestoupili do Brightonu, respektive Sparty. A navíc jim chyběl vykartovaný kapitán Magera. „Myslím, že jsme si slabší chvilku vybrali při generálce proti Táborsku. Poučili jsme se a chtěli, aby proti Baníku byl náš výkon úplně jiný. Pomohl nám i rychlý gól, po němž jsme se uklidnili. Myslím, že jsme Baník do ničeho velkého nepustili a ještě jsme nějaké další šanci neproměnili. Od druhé branky jsme utkání jasně ovládali," přemítal Baroš.

Prosadí se mladoboleslavský útočník Milan Baroš střelecky i v příštím ligovém kole na Spartě?
Ano
64,9 %
Ne
35,1 %
Celkem hlasovalo 5497 čtenářů.

Reklama

Související témata: