Hlavní obsah

Všichni nás odepsali, nemáme co ztratit, zní z kabiny Baníku

Ostrava

Tříbrankový příděl byl pro Baník v nedělní jarní premiéře na půdě Mladé Boleslavi ještě milosrdný. Ostravský tým prošel během zimy drastickou obměnou, trenér Petržela se smířil s pádem do druhé ligy a kádr radikálně omladil. Body zřejmě budou naskakovat jen minimálně. Hráči se však jara neděsí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Vojtěch Šrom.

Článek

„Nemůže být řeč o nějaké depce z toho, že předpovědi nám nevěří a zřejmě nebudeme příliš vyhrávat. Bojujeme přece za Baník, za značku. Každý zápas mezi elitou je pro nás vzácnost," ujišťoval záložník Richard Lásik. „Všichni nás už odepsali, nemáme co ztratit," dodával brankář Vojtěch Šrom.

Právě on bude mezi tyčemi zřejmě často zažívat těžké chvíle. „V Boleslavi jsem si pořádně nesáhl na balón, nedostal jsem šanci něco chytit," přiznával. Přesto se případných přídělů neděsí. „Do každého zápasu se půjdu ukázat. Jsem v pozici, za kterou jsem rád," nedělá si těžkou hlavou Šrom.

„Zkušenosti musíme nahradit dravostí. Dokud jsme stačili fyzicky, dokázali jsme vzdorovat a ukázali, že fotbal umíme. Nezdary nás nezdeptají," naznačoval Lásik, že soupeři by při bitvách s Baníkem neměli tři body považovat za hotovou věc. „Jsem si jistý, že budeme úspěšnější než na podzim," připomínal Šrom, že Baník nasbíral jen čtyři body.

Reklama

Související témata: