Hlavní obsah

Frydrych výrok sudího nechápal. Čekal míč pro Slavii, místo toho zavinil penaltu a šel do sprch

Mladá Boleslav

Zklamaní opouštěli fotbalisté Slavie stadión Mladé Boleslavi po dramatické bitvě 20. kola nejvyšší soutěže. Pražané v městě aut utrpěli první jarní porážku. Pětačtyřicet minut prvního poločasu promarnili, pak je srazila penalta nařízená po souboji domácího Chramosty s Frydrychem, který navíc musel předčasně do sprch. Teprve v deseti a s jednogólovým mankem po Magerově pokutovém kopu se tým Dušana Uhrina probral. Ovšem stejně nezískal ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Frydrych pije během utkání v Mladé Boleslavi vedle brankáře Jiřího Pavlenky.

Článek
Fotogalerie

„Zápas nám nevyšel," posteskl si obránce Pražanů Michal Frydrych, který byl nešťastným hrdinou klíčového okamžiku duelu. Právě po jeho zákroku sudí v 55. minutě nařídil pokutový kop. „Přes Deliho letěl balón k Chramostovi, tak jsem natahoval nohu, abych zablokoval střelu. Nevím, jestli tam byl alespoň malý kontakt. Každopádně Chramosta tomu hodně přidal," zlobil se Frydrych.

V první chvíli vůbec nechápal, co se děje. „Myslel jsem, že budeme rozehrávat. Takových kontaktů je v zápase velké množství. Vůbec mě nenapadlo, že by rozhodčí pískal můj faul. Byl jsem hodně překvapený, když jsem se otočil a viděl, že sudí ukazuje na penaltu," vykládal Frydrych.

Jen jsem sudího upozornil, bránil se Uhrim

„Já situaci neviděl, tudíž ji hodnotit nemohu," odmítl jakkoliv vše hodnotit trenér poražených Dušan Uhrin, jenž krátce po penaltovém okamžiku musel na tribunu. „Jen jsem sudího po faulu na Škodu upozornil, že měl pískat už předchozí kontakt, který nechal být," tvrdil Uhrin, že Frydrychovým faulem jeho komentář vůbec nesouvisel.

„Podle mého šlo o hodně přísný pokutový kop. S ohledem na kontakt a jeho intenzitu, šel Chramosta k zemi velmi rychle," nechápavě kroutil hlavou brankář Jiří Pavlenka, jenž absolvoval při zranění Berkovce v dresu Slavie soutěžní premiéru.

Proti Magerově penaltě neměl nárok, pak inkasoval ještě při vydařené dělovce Rady. „Viděl jsem míč na poslední chvíli. Čermák mu situaci pěkně připravil, já před sebou měl našeho stopera. Chybělo mi pár centimetrů," posteskl si Pavlenka a byl si dobře vědom, že se spoluhráči první poločas prohospodařili. „Začali jsme hrát až v deseti, kdy jsme neměli co ztratit. Do té doby jsme dopředu moc nebezpeční nebyli," uznal brankář Slavie.

Paradoxně právě vyloučení Frydrycha totiž Pražany nastartovalo. Přidali na důrazu, agresivitě a pohybu. „Být vyloučen za takový zákrok, to je... No musím vše respektovat," marně hledal slova Frydrych, když sledoval marné snažení spoluhráčů o obrat. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře, nedařilo se nám. Ale v deseti měli kluci paradoxně převahu a vytvořili si šance. Teď musíme zvládnout další zápas a doufat, že soupeři v boji o pohárovou Evropu budou rovněž ztrácet," říkal Frydrych po prvním jarním nezdaru Slavie.

Reklama