Hlavní obsah

Kanonýr hlásí návrat, Lafata svůj Jablonec pravidelně trestá

Praha

Není zvyklý, aby se v tabulce fotbalových střelců někomu koukal na záda. Od sobotního večera ztrácí na boleslavského Mageru jednu trefu, takže je nejvyšší čas, aby začal svou korunu nejlepšího ligového kanonýra znovu hájit. Letenský kapitán David Lafata vyléčil bolavá záda a hlásí se trenérovi Ščasnému do zbraně. Sparta hraje od 15:00 s Jabloncem, přímý přenos O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata střílí parádními nůžkami gól Jablonci v posledním vzájemném duelu na Letné.

Článek

Poprvé od jarní premiéry ve Zlíně by se rád vrátil na hřiště.

„Nevím, jestli v základu, to se musíte zeptat trenéra. Jsem ale připravený nastoupit," hlásí David Lafata v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Od doktorů víme, že je připravený. Věříme, že do zápasu zasáhne a pomůže nám," přikyvuje asistent Zdeněk Svoboda.

Návrat by to měl být stylový. Nejlepší střelec v historii ligy přišel na Letnou právě z Jablonce a v posledních čtyřech zápasech mu dal čtyři góly...

Lafata čeká na svoji jubilejní 170. branku v lize a motivovat ho může také duel s probuzeným jabloneckým střelcem Teclem, který na jaře zaznamenal již čtyři trefy.

„Nejen Tecl se na jaře zvedl, s ním i celý Jablonec. Podzim odehrál v útlumu, výsledky neodpovídaly kvalitě jeho kádru. Myslím, že na jaře ještě bude míhat horními příčkami. Nečeká nás nic lehkého, ale když chceme pomýšlet na titul, musíme vyhrát," uvědomuje si Lafata.

Reklama