Hlavní obsah

Sešívaní se blíží k derby, nejprve však potřebují zmáknout Zlín

Praha

Budou o dost napřed. Až sešívaní odehrají dnešní večerní duel se Zlínem, budou mít před sebou už jen derby na Letné příští neděli. Naopak Sparta si teprve líže rány z pohárové bitvy s Laziem, v neděli kope v Olomouci a ve čtvrtek ji čeká perná odveta v Římě. Do Prahy se vrátí až v pátek, dva dny před derby. Fotbalisté Slavie cítí velkou šanci, nejprve však potřebují splnit roli favorita proti Ševcům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Slavie během derby se Spartou.

Článek

Velké derby se rychle blíží. Červenobílí hodlají udržet klíč od hlavního města, který odvěkému rivalovi vyfoukli podzimní výhrou v Edenu. Už teď je jasné, že slávisty na Letné požene téměř dvoutisícový kotel. Všechny lístky do sektoru pro hosty byly okamžitě rozebrány.

Derby Sparta - Slavia však přijde na řadu až v neděli 20. března od 19:30.

Teď mají sešívaní na programu duel s oblíbeným soupeřem. Slavia doma v deseti ligových zápasech se Zlínem neztratila ani bod, soupeř dokázal vyhrát jen jediné z 21 vzájemných utkání. Ševci navíc na jaře jako jediní prohráli všechna čtyři kola.

Slávisté se však především chtějí rehabilitovat za minulou porážku v Mladé Boleslavi.

Uhrin očekává velké nasazení

„Očekávám od nás velké nasazení. Nechceme začít tak jako v Boleslavi, kde jsme po desáté minutě byli zakřiknutí, nehráli agresivně, nedostupovali soupeře. Budu se snažit, aby si hráči uvědomili, že prostě nejde, abychom hráli tak pasivně," zdůrazňuje trenér Dušan Uhrin pro klubové stránky.

„Utkání musíme jednoznačně zvládnout, i když je jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Zlín na jaře ještě nevyhrál, navíc bude hrát po dlouhé době v Edenu, takže o motivaci bude mít postaráno," přidává se záložník Jaromír Zmrhal.

„Já ale věřím, že získáme tři body a předvedeme přesvědčivý výkon od začátku do konce. Aby bylo jasné, kdo je v Edenu doma," ujišťuje slávistický odchovanec.

Zápas mezi Slavií a Zlínem se hraje od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas 21. kola Synot ligy mezi Slavií a Zlínem?
Vyhraje Slavia
75,5 %
Utkání skončí remízou
7 %
Zvítězí Zlín
17,5 %
Celkem hlasovalo 645 čtenářů.

Reklama

Související témata: