Hlavní obsah

Jubilant Kúdela zařídil vítězství Boleslavi, Dukla schytala debakl v Brně

Praha
Aktualizováno

Pozornost ve víkendovém programu fotbalové ligy sice strhává nedělní derby pražských S, už sobotní dění ale nabídlo hned několik zajímavých zápasů. Důležité tři body vykopali fotbalisté Bohemians, kteří dvěma rychlými góly zaskočili v pohodě hrající Slovácko. Třígólový debakl si odvezla pražská Dukla z Brna, Teplice otočily ve svůj prospěch zápas v Ostravě a moravské záchranářské derby mezi Zlínem a Olomoucí vítěze nepoznalo. Sobotní šlágr mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem rozhodla jediná branka Ondřej Kúdely, který proti severočeskému týmu odehrál jubilejní dvoustý ligový zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují vítězný gól Ondřeje Kúdely (třetí zleva)v duelu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Boleslav tak naplnila svůj plán a díky plnému bodovému zisku dál živí vidinu účasti v evropských pohárech. Utkání nicméně příliš atraktivní podívanou nenabídlo a v závěru první půle byli domácí rádi, že při tlaku Severočechů neinkasovali. Oživení přinesl nástup Baroše v 55. minutě, který se hned dral do šance, obránci Jablonce ale změnu skóre nepřipustili. Když už se možná obě lavičky smiřovaly s bezbrankovou remízou, přišla v 86. minutě chvíle jubilanta Kúdely, který v jablonecké šestnáctce propálil vše, co mu stálo v cestě. Boleslav tak upevnila třetí příčku v tabulce, Jablonec zůstal osmý.

Klokani vykročili k záchraně

Dlouhých pět let čekali pražští Klokani na vítězství nad celkem z Uherského Hradiště, dočkali se ale ve správný čas. Tři body znamenají pro Bohemians, jimž před sobotním duelem patřila 14. příčka, výrazný krok k zachování prvoligové příslušnosti, na předposlední Olomouc mají už osmibodový náskok. Triumf v dlouho bezbrankovém duelu si domácí zajistili v rozmezí pěti minut, kdy se v 59., resp. 64. minutě trefili Hubínek a Mosquera.

Fotbalisté sedmého Brna si vytkli za cíl dosáhnout o víkendu hranice 30 bodů, která znamená definitivní odložení myšlenek na boj o záchranu. A proti Dukle, která se na devátém místě rovněž houpala vysoko nad čárou ponoru, jim plány vyšly dokonale. Hostujícím Pražanům Zbrojovka zabalila na cestu tři góly - skóre otevřel již po 14 sekundách hry Hyčka, který se tak postaral o nejrychlejší branku dosavadního průběhu sezóny, a v závěru první půle přidal další gól Buchta. Debakl Dukly pečetil v 66. minutě Škoda.

Zlín na jaře poprvé bodoval

Zlín remizoval s Olomoucí 0:0 a připsal si první bod v jarní části sezóny. Po sérii pěti porážek domácí uhráli remízu i v deseti po vyloučení Hubáčka v 53. minutě. Sestupem přímo ohrožená Olomouc získala na jaře druhý bod a na patnácté pozici tabulky ji dělí od nesestupových příček šest bodů.

Poslední Baník v minulém kole šokoval remízou v Jablonci, doma ale proti dalšímu severočeskému celku jarní probuzení nepotvrdil. Ostrava se sice ve 14. minutě ujala vedení zásluhou Holzera, pak už ale úřadovaly jen teplické kopačky. V 31. minutě srovnal po rohu Fillo a v 73. minutě otočil vývoj zápasu rovněž po rohovém kopu Vachoušek. Teplice tak rovněž upevnily svou pozici na úkor Olomouce, jejíž situace začíná být kritická.

Program 22. ligového kola
Pátek
Jihlava - Příbram 1:3
Sobota
Ostrava - Teplice 1:2
Branky: 14. Holzer - 31. Fillo, 73. Vachoušek.
Zlín - Olomouc 0:0
Bohemians - Slovácko 2:0
Branky: 59. Hubínek, 64. Mosquera.
Brno - Dukla 3:0
Branky: 1. Hyčka, 44. Buchta, 65. Škoda.
Mladá Boleslav - Jablonec 1:0
Branka: 86. Kúdela.
Neděle
15:45 Liberec - Plzeň
19:30 Sparta - Slavia

Reklama