Hlavní obsah

Věděl, že má co splácet. Proto vítězný Kúdelův gól patřil nejen mámě, ale i trenérovi

Mladá Boleslav

Propálil všechno a všechny. Čtyři minuty scházely do konce zápasu, když se navrátilec do mladoboleslavské sestavy Ondřej Kúdela opřel v šestnáctce Jablonce do balónu a prostřelil, co mu stálo v cestě. „Sice na dvakrát, ale hlavně že to tam proletělo,“ jásal nad vítěznou trefou, jež přinesla jeho týmu tři důležité body potřebné k cestě do pohárové Evropy a jemu pak odpuštění za červenou kartu, kterou dostal v předchozím domácím střetnutí se Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Ondřej Kúdela během utkání s Jabloncem.

Článek

Vypadalo to na secvičenou akci... Radův rohový kop, centr prodloužený hlavičkujícím Takácsem, závar v šestnáctce a nakonec Kúdelova vítězná trefa.

„Secvičili jsme to v sobotu na tréninku, kde jsem v podobné situaci dvakrát trefil Tomáše Přikryla," smál se mladoboleslavský střelec a nijak netajil, že mu pomohlo štěstí a náhoda.

„Nic jiného v tom skutečně nebylo. Měl jsem prostě štěstí, že jsem stál tam, kam se míč odrazil," nedělal z vítězné trefy žádnou vědu.

„Po první půli, kdy jsme chtěli některé situace řešit fotbalově a přitom jsme chybovali a pouštěli soupeře do rychlých brejků, jsme věděli, že to bude zápas o jednom gólu. Mohli jsme ho dát mnohem dřív, třeba Honza Kalabiška k tomu měl obrovskou příležitost," narážel Kúdela hrající proti Jablonci jubilejní dvoustý zápas na ligové scéně.na situaci, kdy jeho spoluhráč přestřelil bránu, která na něho doslova zívala.

Nakonec musel partii s Jabloncem rozhodnout on. Stoper. Navrátilec do sestavy, který v minulém kole v Teplicích nuceně absentoval.

„Přesto jsem neváhal nad tím, zda ho postavit. Už proto, že Jablonec je těžkým soupeřem a já předpokládal, že bude proti nám hrát na dva útočníky," tvrdil trenér Karel Jarolím, že se nad nasazením Kúdely nijak nerozpakoval, i když v minulém zápase v Teplicích si Toml počínal bezchybně.

„I tak jsem chtěl trenérovi důvěru splatit. Vždyť se mohl rozhodnout jinak," netajil šťastný střelec, že vítězná trefa patří spoluhráčům, trenérovi a ...

„... a také mámě. Právě dneska slaví padesátiny, takže gól byl mým dárkem," prozradil nakonec Kúdela.

Reklama