Hlavní obsah

Sparťani berou reprezentaci útokem. Vrba doplnil nominaci o tři další Římany

Praha
Aktualizováno

Spanilá jízda do čtvrtfinále Evropské ligy včetně velkého vítězství na hřišti Lazia Řím má pro Letenské další pozitivní následky. Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba doplnil nominaci na zápasy se Skotskem a ve Švédsku o další tři sparťany Lukáše Marečka, Jakuba Brabce a Martina Frýdka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Brabec (vpravo) a Ladislav Krejčí děkují fanouškům po zápase s Laziem.

Článek

Jak Pavel Vrba avizoval, po posledním ligovém kole dopsal poslední tři jména. Šanci dostávají shodně hráči pražské Sparty: záložníci Martin Frýdek s Lukášem Marečkem a střední obránce Jakub Brabec. Zatímco Frýdek už do reprezentace nahlédl loni na podzim v závěru úspěšné kvalifikace ME, ale start si zatím nepřipsal, Mareček s Brabcem jsou povoláni úplně poprvé v kariéře.

Všichni tři se budou hlásit na dnešním srazu v Praze, odpoledne bude národní tým poprvé trénovat na stadiónu Evžena Rošického na Strahově.

„O nominaci Frýdka, Marečka a Brabce rozhodly v první řadě jejich velmi dobré výkony v posledních zápasech na klubové scéně. Naše nadcházející zápasy jsou posledními před nominací na závěrečnou přípravou na EURO a také poslední možností, kdy můžeme určité věci vyzkoušet. Také proto jsme se rozhodli nyní vzít výše jmenované hráče," uvedl kouč Vrba.

Frýdek, Mareček i Brabec mají bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. Frýdek a Brabec se společně představili na loňském ME do 21 v České republice, Mareček stejnou akci absolvoval už v roce 2011 v Dánsku, kde s českým týmem získal bronz.

Národní tým se se Skotskem střetne ve čtvrtek 24. března od 20:45 na pražské Letné, 29. března hrají Češi od 20:30 ve Švédsku ve Stockholmu.

Reklama

Související témata: