Hlavní obsah

Vykutálený Liberec. V noci poslal gólmana do Ďolíčku přesunout branku

Praha

Z minima vytěžili maximum, to je přesná definice vítězství fotbalistů Liberce na hřišti Bohemians Praha 1905. Dvakrát vystřelili na Zlámala - a stačilo jim to k výhře 1:0. Klokani naopak trefili dvakrát tyč a dvakrát břevno. „Náš gólman tady asi byl v noci a branku přesouval, protože měl konstrukci dobře postavenou,“ culí se uličnicky trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Dovedl svůj tým k výhře, za niž se málem omlouvá. „Vrátily se nám trochu do klína předcházející zápasy s Plzni a se Spartou, kdy nám nic nepadalo. Na Bohemce jsme v podstatě z jedné pořádné šance dali gól. Šťastné vítězství, bohužel pro domácí, zkrátka se to přiklonilo k nám. Sackey snad dal první gól v životě a díky tomu jsme zvítězili 1:0," líčí liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Ghaňan Isaac Sackey opravdu není žádný velký kanonýr, v 56. startu v české lize si připsal teprve čtvrtý gól. Liberci v Ďolíčku stačil.

„Žádné tyčky jsem si nestavěl, nepustili mě na stadión," usmívá se brankář Tomáš Koubek. „Jsme produktivní a dokážeme vyhrávat 1:0. To se hodně změnilo od podzimu, kdy jsme vzadu nedokázali udržet čisté konto. Teď se to daří a je to důležité, protože hrajeme o poháry," poukazuje novopečený reprezentant.

Klokanům nebyl gól souzen

„Celý první poločas jsme dominovali. A i když to nebylo herně úplně podle mých představ, tak jsme byli o hodně lepší. Ale asi nám nebylo souzeno dát gól. Trefili jsme dvě břevna, dvě tyče a další šance brankář chytil. A ze dvou střel na bránu jsme z úhlu zase inkasovali," kaboní se Roman Pivarník, trenér Bohemians.

Klokani však na druhou stranu zdůrazňují, že tři body s Libercem by rozhodně nevyměnili za záchranu Ďolíčku, jehož odkoupení v týdnu schválil magistrát.

„Gratuluji Bohemce k vyřešení situace se stadiónem. Od tří let jsem sem chodil na každý zápas a vím, jaký je to chrám fotbalu. Celý den jsem pak také vzpomínal na Lukáše Přibyla. Trénoval jsem ho jako dorostence v Čechii, v Bohemce i ve Spartě byl mým nadřízeným. Byli jsme si blízko," poukazuje Trpišovský.

Reklama

Související témata: