Hlavní obsah

Teplický Vavruška: Co si myslím, říci nemohu. Když to udělám, půjdu na disciplinárku

Teplice

Fotbalisté Zbrojovky Brno si v rámci 23. kola Synot ligy odvezli tři body z Teplic po vítězství 1:0. Na soupeřově hřišti přitom uspěli po pěti porážkách v řadě. Rozhodující gól padl z pokutového kopu, který proměnil Jakub Řezníček. Rozhodčí nařídil penaltu po situaci, kdy se na trávníku ocitl brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic David Vavruška na archivním snímku.

Článek

Právě zmíněný moment při kontaktu Ljevakoviče se Zavadilem, který předcházel vítězné brance, vyvolal různorodé reakce. „Předpokládám, že se penalta píská po faulu. S Pavlem jsem hned po zápase nemluvil. Z lavičky nevidíte do pokutového území, co se tam děje. Beru to tak, že Zavadil nelže a že by si nevymýšlel, pokud by se to nedalo dokázat na videu," uvedl brněnský trenér Václav Kotal.

Pavel Zavadil byl po utkání plný emocí. Hlavně po dotazech na penaltu. „Přece jste to všichni viděli. Jestli se ptáte, zda to moje zavázané koleno je z toho zákroku, tak vám, hoši, nebudu odpovídat, pokud si ze mě budete dělat legraci. Byl to jasný penaltový zákrok a bylo to slyšet až na tribunu. Jsem natolik fér, že jsem se chtěl zvednout a zakončovat do brány. Bohužel to nešlo. Nemohl jsem znovu vstát a střílet. Rozhodčí to správně posoudil, když čekal, jestli mohu, nebo ne," vykládal Zavadil.

Naopak na teplické straně panovaly rozpaky ohledně názoru na penaltu. „Jak ji mám hodnotit? Nesmím. Co si myslím, říci nemohu. Když to udělám, půjdu na disciplinárku," pravil trenér David Vavruška. „Chodíme na předsezónní schůzky s pravidlovým expertem, který nám vysvětluje, že fotbal je kontaktní sport. Rozhoduje míra a intenzita zákroku. Ljevakovič mi řekl, že si není ničeho vědomý. Slyšel jsem Zavadilovy výmluvy. Já tam být, tak se seberu a vůbec o tom nemluvím. Je to směšné. Rozhodčí prostě nařídil pokutový kop, tak byl," konstatoval teplický kouč.

Brankář Martin Chudý měl penaltovou situaci před sebou: „Takový nějaký kontakt brněnského hráče s Ljevakovičem tam byl. Potom jsem si všiml, že Zavadil zůstal stát, Jakub Hora mu míč vypíchl a Zavadil padl na zem. Rozhodčí zapískal a asi to viděl třeba detailněji. Zavadil se chytal za koleno. Myslel jsem si, že dostal křeče. Mrzí mě, že jsme prohráli zrovna gólem z penalty. Míče jsem se dotkl, ale to nestačilo."

Pokutový kop proměnil brněnský Jakub Řezníček. Dohady na hřišti před exekucí ho nerozhodily. „Když se pískne penalta, tak se to většinou hádá. V tom bych neviděl problém. Hlavní je, že balón skončil v síti. To se počítá. A co se týče zákroku na Zavadila, tak jsem slyšel, že něco cvaklo, Pavel spadnul, asi ho někdo majznul přes nohy, takže penalta asi byla," ohlédl se nejlepší střelec Zbrojovky za vypjatou koncovkou zápasu v Teplicích.

Reklama

Související témata: