Hlavní obsah

Disciplinárka udělila Spartě za derby pokutu 30 tisíc korun

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Spartu Praha pokutou 30 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části domácích diváků v derby se Slavií. Hostující klub musí kvůli prohřešku části svých fanoušků zaplatit o deset tisíc méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreografie fanoušků Sparty během derby.

Článek

Pokutu deset tisíc korun dostalo Slovácko za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání s Brnem. Komise zároveň ze stejného důvodu zahájila řízení se Sigmou Olomouc a kvůli nevhodnému chování části hostujících diváků pak s Baníkem Ostrava.

V první lize si dvě kola nezahraje po osmi žlutých kartách Tomáš Berger z Dukly. O polovinu nižší trest za čtyři napomínání udělila disciplinárka Janu Baránkovi z Plzně, Martinu Kramešovi z Příbrami, ostravskému Luku Lučičovi a Vlastimilu Daníčkovi ze Slovácka. Jednozápasový trest si vysloužil také teplický Roman Potočný za vyloučení v duelu s Brnem.

Ve druhé lize kvůli osmi žlutým kartám nebude dvě kola hrát ústecký Jan Peterka, jedno kolo po čtyřech napomínáních vynechají Adam Vlkanova z Hradce Králové, Jan Kosak ze Sokolova, Aleš Nešický z Táborska, Jiří Janoščín z Třince a Jan Habusta z Olomouce B. Jeho spoluhráč Václav Jemelka dostal stejný trest za vyloučení.

Reklama

Související témata: