Hlavní obsah

Baník - Slovácko 2:1Baník dvěma góly překvapil Slovácko a popáté v sezóně bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hrubý 1 : 0
79. Hrubý 2 : 0
81. Hofmann 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili v sobotním utkání 24. kola nejvyšší soutěže Slovácko 2:1. O překvapivou výhru posledního celku tabulky se dvěma góly zasloužil Robert Hrubý, hosté už v závěru jen snížili Stanislavem Hofmannem. Baník teprve popáté v sezóně bodoval, na jaře si připsal druhou výhru. Na místa záchrany ale stále ztrácí třináct bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Ostravy se radují z prvního gólu proti Slovácku.

Článek

Ostravský kouč Petržela po debaklu v Olomouci udělal hned pět změn v zahajovací sestavě a vrátily se mu v podobě konsolidovanějšího výkonu. Domácí na těžkém a vodou nasáklém terénu, skrápěným vytrvalým deštěm, v první půli soupeře v podstatě nepustili na dostřel Šromovy branky.

Po vyrovnané dvacetiminutovce se mírně nadechl Baník a z územní převahy se dobral i vedoucí gólově trefě. Mondekův volej se od Rady odrazil před Hrubého, který z devíti metrů nechytatelně překonal Heču. Poslední tým tabulky ve svém sedmém z osmi jarních utkání otevřel skóre.

Ubojovaný charakter utkání se na obtížném terénu ani po gólu nezměnil. Bojovnější Ostravané se s náročnými podmínkami srovnávali lépe a už v nastaveném čase mohli z brejku udeřit podruhé, ale Ožvolda akci nezakončil.

Hofmann už jen snížil

Ofenzíva Slovácka byla naprosto jalová a nulová. Hostující kouč Habanec už během první hodiny vyčerpal všechna střídání. Ke Konemu poslal i druhou věž a nejlepšího střelce Doška, ale opět mohlo zahřmět na protější straně. Hrubý se po dalším brejku dostal až za obranu, jenže Heča jeho křížný pokus zlikvidoval.

Až v závěrečné dvacetiminutovce Slovácko zvýšilo obrátky a zatlačilo soupeře před vápno. Na hlavu Koneho přilétl v 73. minutě kvalitní centr od Kerbra, ale hlavička neměla potřebnou tvrdost. Trápení bezzubých hostů zvýraznil v 79. minutě znovu Hrubý, který po dalších rychlém protiútoku ze vzduchu v nesnadné pozici usměrnil do sítě Mondekův centr.

Ale domácí neměli vyhráno. Už o dvě minuty později Hofmann hlavičkou snížil a hosté v závěru obléhali ostravskou šestnáctku, ale další příležitost už neměli.

24. kolo fotbalové Synot ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 31. a 79. Hrubý - 81. Hofmann. Rozhodčí: Hrubeš - Blažek, Hock. ŽK: Granečný (Ostrava). Diváci: 3711.
Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný - Ožvolda (90. Sukup), Mešaninov - Mondek, Hrubý, Holzer - Červenka (77. De Azevedo). Trenér: Petržela.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Hofmann, Šimko - Šumulikoski, Havlík - Biolek (63. Došek), Sadílek (40. Diviš), Civič (52. Kerbr) - Kone. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: