Hlavní obsah

Jihlava - Teplice 2:1Jihlava si v boji o záchranu pomohla výhrou nad Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Kučera 1 : 0
43. Vaculík (penalta) 2 : 0
51. Vachoušek 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy ve 24. kole Synot ligy vybojovali důležité domácí vítězství 2:1 nad Teplicemi. Vysočinu poslali v první půli do vedení Tomáš Kučera s Lukášem Vaculíkem, který proměnil penaltu. Severočeši už jen snížili zásluhou Štěpána Vachouška. Jihlava se tak vzdálila na šest bodů pásmu sestupu a bodově se dotáhla právě na Teplice.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Teplic Martin Chudý dostává z penalty druhý gól od Lukáše Vaculíka z Jihlavy.

Článek

Hráči Jihlavy se chtěli divákům rehabilitovat za výkon a prohru v minulém domácím zápase s Příbramí, do utkání však nevstoupili dobře a první desetiminutovka vyzněla jasně pro hosty. Teplice mohly jít do vedení, ale hlavičku Lüftnera po centru od rohového praporku dokázal zneškodnit brankář Hanuš.

Hned z protiútoku kontrovala Vysočina záložníkem Kučerou, jehož projektil po přihrávce Vaculíka ale skončil těsně vedle brány gólmana Chudého. Záložník, který je v Jihlavě na hostování z Plzně, se ale dočkal po půlhodině hry. Kučera zpoza vápna vystřelil a za pomoci teče jednoho z bránících hráčů Teplic skončil míč v síti.

Z pohledu domácích fotbalistů důležitý souboj o záchranu dostal ještě příznivější kontury dvě minuty před pauzou, když po faulu na Dvořáka v pohodě střelou k pravé tyči proměnil penaltu Vaculík.

Vachoušek uspěl nadvakrát

Vysočina v té době mohla vést i výraznějším rozdílem, ale chvíli před tím Bazal dorážkou ve vápně trefil jen hostujícího obránce a Kučera v gólové šanci raději hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, a s tím si obrana Teplic dokázala poradit.

Šest minut po přestávce se Teplice dokázaly vrátit do zápasu. Na rozdíl jediného gólu upravil skóre záložník Vachoušek. S jeho střelou zpoza vápna si sice Hanuš ještě dokázal poradit, ale na následnou dorážku už byl krátký.

Veterán v sestavě Teplic mohl hned dvakrát srovnat v rozmezí 83. a 85. minuty, ale nejdřív mu jeho ránu po centru Kroba zlikvidoval Hanuš a následně jeho projektil zastavilo břevno jihlavské svatyně.

Definitivně mohl rozhodnout o vítězi jihlavský Hronek, jenž šel sám na teplickou branku, ale gólman Chudý jeho pokus o obstřel vyrazil na roh. V poslední minutě byl ještě po druhé žluté vyloučen hostující obránce Ciskaridze.

24. kolo fotbalové Synot ligy:
Vysočina Jihlava - FK Teplice 2:1 (2:0)
Branka: 32. Kučera, 43. Vaculik z pen. - 51. Vachoušek. Rozhodčí: Královec - Moláček, Hrabovský. ŽK: Dvořák - Táborský, Krob, Ciskaridze, Hora. ČK: 90. Ciskaridze. Diváků: 2873.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Krejčí, Tlustý, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal (86. Fulnek), Hronek (90. Mišůn), Vaculík (80. Voltr) - Dvořák. Trenér: Hipp.
Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Soungole, Ljevakovič (46. Kodeš) - Nivaldo (46. Kukec), Táborský (75. Chukwuma), Fillo - Vachoušek. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: