Hlavní obsah

Jsme pokopaní a ještě odjíždíme s porážkou, štvalo Hofmanna

Ostrava

Fotbalisté Slovácka, kteří v minulém ligovém kole porazili Spartu, v Ostravě na výkon z domácího stadiónu nenavázali. Poslednímu Baníku se nevyrovnali herně ani v bojovnosti a prohráli 1:2. O obě branky domácího týmu, který zvítězil teprve potřetí v sezóně, se postaral středopolař Robert Hrubý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka (vlevo) sleduje souboj svého spoluhráče Tomáše Rady s ostravským útočníkem Markem Červenkou (uprostřed).

Článek

Baník šel posedmé na jaře do vedení, teprve podruhé ale utkání dovedl k vítězství. „Věděli jsme, že už dál nemůžeme vedení ztrácet. Podařilo se nám náskok udržet do poločasu, což bylo hodně důležité," řekl dvougólový Hrubý, který v prvním poločase dorazil za záda Heči odražený balón a ve druhé půlce akrobaticky a velmi efektně dopravil do sítě centr Mondeka. „Ten centr byl parádní. Šel jsem tam trochu na dlouhou nohu a musel doskakovat," popisoval vítěznou trefu Hrubý.

Oba góly Baníku si velmi zblízka prohlížel hostující Tomáš Rada. Při první brance se míč k Hrubému odrazil od něj, druhý gól nepřesnou přihrávkou domácím připravil. „Jednoznačně moje chyba. Chtěl jsem to jen posunout trochu vedle, ale ten balón mi ulétl trochu více a bohužel přímo soupeři. Nemyslím si, že by to byla až taková hrubá chyba, ale bylo to potrestané," líčil Rada. „To štěstí, které jsme měli proti Spartě, se od nás tentokrát odvrátilo, nicméně jsme, hlavně v prvním poločase, předvedli velmi špatný výkon. Chtěli jsme potvrdit vítězství nad Spartou, ale dneska jsme ty tři body, které jsme doma udělali, zahodili," řekl Rada.

Hosté se k ohrožení domácí branky, v níž po výprasku v Olomouci 2:6 dostal přednost zkušenější Vojtěch Šrom, dostali až poté, co kouč Svatopluk Habanec poslal na hřiště útočné duo Diviš - Došek. První jmenovaný šel hrát už v prvním poločase, druhý po hodině hry. „V první půlce jsme propadali ve všech činnostech. Baník byl jasně lepší a já měl pět šest hráčů zralých na střídání," odůvodnil brzké střídání Sadílka Habanec.

Příchod fotbalistů, kteří letos za Slovácko dali dohromady 13 gólů, stačil jen ke snížení. Stanislav Hofmann se ale z první ligové branky příliš neradoval. „První ligový gól je super, ale když prohrajeme u posledního, tak to nemá žádnou váhu," krčil rameny Hofmann. „Celý týden se připravujeme na to, že Baník hraje důrazně a že to bude o soubojích. Nevím, jestli jsme si mysleli, že to půjde samo, že si tady zahrajeme fotbal a pojedeme domů. Přehráli nás v důrazu, jsme pokopaní a ještě odjíždíme s porážkou," zlobil se Hofmann.

Reklama

Související témata: