Hlavní obsah

Zlín nezlomilo ani dvoubrankové manko. Uhráli jsme maximum, libuje si trenér Páník

Teplice

Dvě pohromy v podobě rychlého vlastního gólu a zranění kapitána a nejlepšího střelce přečkali fotbalisté Zlína v prvním poločase ligového zápasu v Teplicích. A nakonec srovnali dvougólové manko a uhráli remízu 2:2. Byl to pro ně teprve druhý jarní bod, přesto má pro tým svou hodnotu v boji o záchranu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Koreš ze Zlína (vlevo) a Petr Kodeš z Teplic.

Článek

Když si dal Jugas v páté minutě „vlastence" a nedlouho poté odstoupil kvůli obnovení svalových potíží útočník Poznar, vypadalo to se Zlínem všelijak. Do kabin šli jeho hráči za nepříznivého stavu 0:2.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně. V první půli jsme podali bázlivý výkon, byli jsme na ručník. Navíc po zranění Poznara jsme se dostali do situace, že nám nezůstal zdravý ani jeden z pěti útočníků v kádru. Museli jsme to nějakým způsobem řešit," podotkl zlínský kouč Bohumil Páník.

Po pauze vyběhlo na trávník jakoby jiné mužstvo. „Ukázalo se, že jsme schopní prosadit se brejkovým stylem po rychlých protiútocích. Vyrovnali jsme a závěr dohrávali se třemi stopery, takže jsme si remízu pohlídali. V tom zdravotním stavu, v jakém jsme, to považuji za úspěch," oddechl si Páník.

Klíčovou roli sehráli střelci zlínských gólů Koreš a Vukadinovič. „Nezbývalo, než aby se Vukadinovič přesunul z postu pravého záložníka na hrot. Svou rychlostí činil soupeřovým obráncům problémy. Jeho větší zapojení do útoku a do koncovky se ukázalo jako správné. Prostě jsme za daných okolností vytěžili maximum," liboval si zlínský kouč.

Vavruška: Propadli jsme po taktické stránce

Teplice po prohře s Brnem a v Jihlavě utrpěly další bodovou ztrátu. „Přitom jsme odehráli velmi dobrou první půli. Místo, abychom za stavu 2:0, dál hráli chytře, naprostou hloupostí jsme dostali první gól. A po hrubé chybě jsme se sami vyhodili ze sedla," uznal trenér David Vavruška příčiny, které způsobily změnu ve vývoji utkání. „Znervózněli jsme a druhý inkasovaný gól byl dalším hřebíčkem. Prostě jsme úplně propadli po taktické stránce a marně jsme za stavu 2:2 honili lepší výsledek. Hráči nebyli na určených postech a nechali se unést hrou," rekapituloval Vavruška.

Po dlouhé době se v teplické brance objevil uzdravený Tomáš Grigar. „Hlavní slovo v nasazení gólmanů má jejich trenér Patrik Kolář, takže jsem respektoval jeho kompetence," řekl trenér na brankářské téma.

Návrat do sestavy po několika týdnech prožil i záložník Tomáš Vondrášek, autor druhého teplického gólu. „Přišel s tím, že po herní absenci v áčku má velkou chuť do hry. I na tréninku vypadal dobře, proto jsme se rozhodli, že půjde i do zápasu," vysvětlil Vavruška.

Tepličtí nejsou v příznivé situaci v tabulce, navíc v příštím kole hrají na Slavii a poté hostí Spartu! „Věřím, že mužstvo je soudné s vědomím, že si jarní sezónu zpackalo samo. Musí se přestat dít věci, které nás dostaly do této pozice," přemítal Vavruška.

Reklama

Související témata: