Hlavní obsah

Bohemka je blizoučko záchraně. Potvrdíme ji proti Slavii, plánuje záložník Čížek

Jihlava

Vítězstvím 2:1 v duelu ohrožených celků v Jihlavě udělali fotbalisté Bohemians 1905 rázný krok k záchraně v nejvyšší soutěži.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michal Šmíd z Bohemians se raduje z gólu proti Jihlavě.

Článek

„Máme 29 bodů, už bychom měli být v klidu. Moc si považuju, že jsme důležité střetnutí na Vysočině zvládli. Zvlášť když nám chyběl zraněný útočník Schick a někteří další hráči nastoupili se sebezapřením. Strašně důležité bylo, že se nám povedlo záhy odpovědět na vedoucí gól domácích," hodnotil utkání spokojený kouč Pražanů Roman Pivarník, který v minulosti v Jihlavě působil. „Jí ani Olomouci sestup nepřeju," prozradil.

Na vítězné brance hostů měl velikou zásluhu záložník Tomáš Čížek, jehož sólo gólově zúročil Hubínek. „Dostal jsem skvělý balón za obranu a i s trochou štěstí se mi povedlo přejít přes dva protihráče. Viděl jsem volného Hubínka, který parádně uklidil míč do sítě. Konečně se nám podařilo vyhrát venku," radoval se Čížek.

Souhlasil, že jeho mužstvo je záchraně nesmírně blízko. „Definitivně ji teď budeme chtít potvrdit v zápase se Slavií," plánoval zkušený středopolař.

Jihlava si musí uhrát záchranu sama

V jihlavském táboře zavládlo naopak značné zklamání. „Mohli jsme se dostat do klidných vod, místo toho však máme dál starosti," uvědomoval si trenér celku z Vysočiny Michal Hipp. Litoval, že jeho tým neudržel jednobrankové vedení do přestávky.

„To byla velká škoda. Druhou půli jsme pak sice začali aktivně, avšak po sérii našich kardinálních chyb jsme bohužel inkasovali podruhé. Podílelo se na tom podcenění situace a malá agresivita. Snahu o vyrovnání jsme pak vyvinuli obrovskou, avšak kvalita nám chyběla. Náš tlak byl strašně nesourodý. Záchranu máme stále ve svých rukách, musíme si ji uhrát sami," přemítal Hipp.

Záložník Josef Bazal souhlasil, že Jihlavští nemohou v závěru sezóny jen spoléhat na zaváhání předposlední Olomouce. „Soustředíme se na svoje zápasy. Chyby si důkladně rozebereme a v pátek musíme podat před našimi fandy s čistými hlavami proti Boleslavi lepší výkon," předsevzal si. Přiznal, že před utkáním s Bohemians mysleli Jihlavští na tři body. „Jenže jsme inkasovali hrozně laciné góly," štvalo Bazala.

Reklama

Související témata: