Hlavní obsah

Hubník je krok od korunovace, současně se strachuje o Sigmu: Sezóna jako na houpačce

Praha

Unikátní historický zápis možná bude mít na konci sezóny Roman Hubník, obránce Plzně. Se Západočechy může slavit mistrovský titul, velkou část podzimu přitom prožil v Olomouci, která je na předposledním místě a hrozí jí pád do druhé ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník.

Článek

„Na startu jara bylo mým přáním pomoci Viktorii k obhajobě a záchrana Sigmy. Nám v Plzni chybí jediný bod k titulu a doufám, že všechno dobře dopadne. Olomouc je ve svízelné situaci, ale ještě má šanci a já věřím, že bitvu o záchranu zvládnou," vypravuje Hubník.

Sezónu začal na západě Čech, kde slavil v minulé sezóně mistrovský titul. „Ligu jsme odstartovali špatně, navíc jsme neprošli do Ligy mistrů. Ale vyšla nám kvalifikace Evropské ligy, a pak jsem odešel hostovat do Olomouce," promítá si Hubník průběh sezóny.

Na Hanou potřeboval z rodinných důvodů. „A zažíval jsem tam úplně jiné fotbalové starosti. V Plzni je všechno na jiné úrovni. Byl jsem rád za zimní návrat," netají Hubník. „Je to sezóna jako na houpačce," krčí rameny.

Za Olomouc naskočil do osmi zápasů, od zimy byl ale součástí defenzivy Viktorie, kde jej zvolili kapitánem. Když během minulého víkendu udržel s parťáky čisté konto při bitvě na Spartě, kterou Plzeň pokořila třemi góly, byl v euforii. „Před rokem jsme na Letné vyhráli o dva góly a já jeden vstřelil, euforie byla podobná. Ale přeci jen vyhrát o tři branky je super. Musím uznat, měli jsme i štěstí, protože do čeho jsme kopli, z toho jsme dali gól. Nicméně současně jsme zápas zvládli po taktické stránce a z naší strany bylo v zápase i hodně výborných individuálních výkonů," vrací se Hubník k bitvě, která jeho týmu zajistila náskok jedenácti bodů.

Pokud tedy Plzeň získá v sobotu s Ostravou bod, bude slavit titul. „Minulý rok jsme proti Jihlavě byli do přestávky v rozhodujícím utkání hodně nervózní. Nakonec jsme vyhráli o dvě branky. Vnímáme, že nám věří celé město a fanoušci už pomalu oslavují, nicméně je třeba být maximálně koncentrovaný," krotí euforii Hubník.

Nicméně sám doufá, že během víkendu si užije v kariéře mistrovské oslavy s Plzní. „Po vítězství nad Spartou kluci zašli na pivo. Já jel hned z Letné do Olomouce pro synka, tak jsem jim po pondělním návratu hlásil, že bych si to rád užil právě během víkendu."

Pokud Plzeň nezkolabuje a získá ze čtyř nadcházejících kol alespoň bod, Hubník jako první po posledním kole převezme titul pro nové šampióny. „Kvůli roli kapitána bych letošní titul řadil nejvýše, vše by tím bylo umocněné. Ale já se chovám stejně s páskou nebo bez ní. Burcuji mužstvo na hřišti i v kabině. Trenér mě při zimním soustředění určil kapitánem, já to přijal a spoluhráči také. Ale nic se nezměnilo," směje se Hubník.

Reklama

Související témata: