Hlavní obsah

Jsme jako malé děti, kroutil hlavou příbramský Rezek

Příbram

Fotbalisté Příbrami nevyhráli ani jedno ze sedmi domácích jarních utkání v Synot lize. Se Slavií potřebovala bodovat, aby se zachránili. Za půl hodiny ale bylo po zápase. Hosté z Edenu vedli 3:0...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jan Mikula ze Slavie a Jan Rezek z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

„To je strašný... Hráli jsme zase jako děti. Takhle to vypadá celé jaro. Deka na nás neleží. Chtěli jsme na Slavii vlítnout, porazit ji, místo toho jsme po půlhodině prohrávali 0:3. Do soboty s tím těžko něco uděláme, nebo se něco naučíme, ale zápas v Jablonci musíme zvládnout," konstatoval Jan Rezek.

Tomáš Pilík se přidal: „V Příbrami jsem zažil boj o záchranu mnohokrát, ale nikdy to nebylo do posledního kola a takovým hrozným způsobem. Problém je v našich hlavách. My se ale musíme dát nějak do pořádku, abychom ten potřebný bod v Jablonci uhráli."

Trenér Martin Pulpit prý v kabině nekřičel. „To by nemělo smysl. Jen jsem řekl hráčům, že takto se o záchranu nehraje a poradil jsem jim, jak by se dal zápas ještě zvládnout. Bohužel jsme dali jen jeden gól, Zápotočný dvě šance proměnil. Hráči nejsou schopni přijmout víc informací. Chybí organizace hry, ale to za pár tréninků nezměníme. V Jablonci musíme postavit jedenáct odolných chlapů, kteří dokáží zápas odbojovat," zdůraznil.

Barák se neradoval

Ze situace Příbrami je smutný i její odchovanec Antonín Barák, který pečetil výhru Slavie třetím gólem. „Měl jsem v sobě rozporuplné pocity. Tady jsem se narodil a fotbalově vyrostl. Když jsem dal gól, tlumil jsem radost, nebylo by to vůči lidem správné. Příbrami samozřejmě budu držet palce, aby se zachránila," pravil záložník Slavie.

„Přijeli jsme do Příbrami s tím, že na ně musíme vletět. To se povedlo. Je fajn, že jsme si páté místo uhráli sami. V pohárovém finále budeme fandit Mladé Boleslavi," říkal s úsměvem Josef Hušbauer.

Trenér Dušan Uhrin mladší přiznal: „Poprvé jsme takhle hráli po třech dnech. Nevěděl jsem, co to s mužstvem udělá, tak jsem řekl, že musíme rozhodnout v prvním poločase. To se naplnilo. Ve druhém už jsme nehráli tak dobře, ale vzadu jsme domácí až na ten gól udrželi a sami jsme nastřelili tyč a měli ještě dvě šance."

Reklama