Hlavní obsah

Limberský na medaili zapomněl, zato volant si polaskal, Ďuriš při oslavách prásknul Bakošův návrat

Plzeň

Celý on. Všichni jeho spoluhráči, stejně jako trenéři, maséři, fyzioterapeuti, ba dokonce i generálové klubu se cestou na pódium zastavili u schůdků, aby sklonili hlavu a nechali si na krk pověsit medaili, jen David Limberský dekorující četu minul. Nikoli snad proto, že by mu mistrovské tituly zevšedněly, ale nejspíše ze spěchu či roztržitosti. Anebo proto, že ho zase vyrajcovalo tradiční skandování plzeňského publika vyřvávajícího i při oslavách titulu, že Limberský je hovado. Vrátil se, samozřejmě, protože slavit, poskakovat s ostatními a odpalovat lahve šampaňského by bez placky na krku nebylo ono.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňské oslavy titulu. Uprostřed s trofejí je Roman Hubník.

Článek
Fotogalerie

On si vůbec prodloužené oslavy titulu užíval. Před deseti dny je slavila fotbalová Plzeň nanečisto, zato však s přeletem letadel a s předáváním obrovité makety zlaté medaile, tentokrát po prohraném duelu s Jabloncem zůstalo u tradičního sněžení pestrobarevných konfet a chorálu We are the champions.

Divné slavit po porážce, přiznal Ďuriš

Limberskému to bylo málo, takže si alespoň trochu radosti udělal. O řidičák po pražské bouračce a následném maléru přišel, takže si před cestou za fanoušky na plzeňské náměstí alespoň za volant autobusu sedl.

Ale jen sedl...

Prostě, celý on.

„Ony ty oslavy byly vůbec divné. Zvláštní, když prohrajete a musíte slavit titul," přiznával slovenský útočník v plzeňských službách Michal Ďuriš, že druhý díl mistrovské trachtace se tomu prvnímu, deset dnů starému zdaleka nevyrovnal.

Samozřejmě i proto, že Viktoria s Jabloncem doma prohrála, takže korunovace měla poněkud hořkou pachuť.

„Byl to asi nejhorší poločas, co jsme doma sehráli," přiznával trenér Karel Krejčí, který slib daný hráčům dodržel a utkání koučoval s vlasy obarvenými do klubových barev.

„Po přestávce už hra mým představám odpovídala, ale výsledek jsme neotočili. Nejsem samozřejmě spokojený, protože jde o kaňku na oslavách. Už druhou, protože i s kvalitní Mladou Boleslaví jsme v sobotu prohráli," povzdechl si, zatímco jeho svěřenci juchali a honili opozdilce, aby si pospíšili.

Autobus mířící na náměstí čekal.

Naskákali do něho všichni.

Krejčí dostal dárek - Bakoše

Kapitán Hubník, který si podle mínění plzeňského kouče a Vrbova asistenta u národního týmu Karla Krejčího řekl kvalitními jarními výkony o nominaci na EURO, stejně jako Rajtoral, Kolář i Limberský, jenž místo za volantem ochotně uvolnil zkušenému šoférovi z povolání.

Michal Ďuriš už oceněný jako nejlepší útočník ligy a aspirující na krále ligových střelců se do něho přes davy fanoušků také prodral.

I volné místo vedle sebe držel.

Dost možná, že na něm bude na podzim sedávat jeho slovenský parťák Marek Bakoš vracející se z Liberce zpátky do Plzně. Sedět vedle sebe budou pochopitelně za předpokladu, že Ďuriš nepodlehne francouzským svodům a ve Viktorii zůstane.

Příchod Bakoše je totiž jistotou.

„Půl roku jsme spolu jeho návrat probírali a jsem rád, že dal na má slova a vrátil se do Plzně. Jasně že jsem rád, že tady bude," rozptýlil Ďuriš několika větami mlžení klubových funkcionářů Viktorie, kteří v jednom kuse tvrdili, že stále není nic jisté.

Teď i oni mohou konečně přiznat, že za mistrovský titul nachystali trenérovi Krejčímu dárek.

Bakošův návrat.

Reklama