Hlavní obsah

Bod je pro nás asi málo, ale máme i respekt k soupeři, glosoval útočník Mareš remízu Dukly v Teplicích

Teplice

K nejaktivnějším hráčům pražské Dukly při ligovém zápase v Teplicích patřil útočník Jakub Mareš. Byl to pro něj ne zcela běžný duel, protože s fotbalem začínal právě v teplickém klubu. „Škoda, že jsme neudrželi vedení,“ řekl Mareš po remíze 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Jakub Mareš na archivním snímku.

Článek

Jaký byl váš návrat na teplická Stínadla?

V dresu soupeře jsem tady nastoupil už poněkolikáté. Ale jsem v Teplicích doma a nebudu lhát, že jsem přemýšlel nad tím, že to pro mě bude nepříjemná situace. Nechtěl jsem, aby Tepličtí spadli z ligy. Ale i podle výsledků z jiných stadiónů se už zachránili, takže zápas s Duklou jim neublížil.

Co říkáte na dělbu bodů?

Hráli jsme kombinační fotbal, na němž je naše hra postavená. Držíme balón, technicky jsme na tom dobře. Škoda, že jsme nezískali tři body. Šance tam byly, sám jsem měl tři. Nakonec je remíza pro nás asi málo. Na druhou stránku ale musíme mít respekt k soupeři, který hrál skoro o všechno. I Teplice mají bod.

S čím jdete do posledního zápasu se Slováckem?

Chceme se v sobotu doma rozloučit výhrou. Trenéra Slovácka pana Habance znám a vím, že je to i pro něj poslední utkání na lavičce klubu. Pravé loučení si asi vybral na domácím stadiónu v Uherském Hradišti ve středu (úsměv).

Jak vidíte umístění Dukly?

Jsme desátí a hodláme skončit co nejvýš, a proto potřebujeme vítězství na závěr sezóny. Myslím, že nejlépe můžeme být na osmém místě, tak o to zabojujeme.

Reklama

Související témata: