Hlavní obsah

Na fotbalového lídra z Liberce zbrojí Baník

PRAHA

Udělat další krok k mistrovskému titulu můžou fotbalisté Slovanu Liberec v sobotním duelu 20. kola Gambrinus ligy s Baníkem Ostrava, který začíná na stadiónu U Nisy ve 14.25 hodin před kamerami TV Nova. Doma se lídrovi tabulky ale v posledních zápasech příliš nedařilo. Teď na Severočechy zbrojí ostravský Baník pohybující se blízko sestupové hranice.

Foto: FK SIAD Most

Ilustrační foto.

Článek

"I když v celém regionu vládnou zimní podmínky, vyhřívaný trávník je v relativně dobrém stavu a nic nebrání, aby se hrálo," řekl Právu sportovní ředitel libereckého klubu Ladislav Maier.

Svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky vedou ligu se sedmibodovým náskokem. V týdnu dojížděli za lepšími terény do Nymburka a do zápasu s Baníkem jdou s jasným cílem. "Hodláme potvrdit vítězství z Uherského Hradiště. A máme také co napravovat před libereckými fanoušky, které jsme při předešlých dvou domácích zápasech asi trochu zklamali," připomněl kouč lídra tabulky bezbrankové remízy v závěru podzimu s Brnem a na začátku jara s Jihlavou.

Baník už má odloženy oba domácí zápasy s Mostem a Brnem, takže v jarní části ligy zaznamenal pouze porážku v Mladé Boleslavi před dvěma týdny. "Nálada v týmu je ale bojová. Všichni chceme v Liberci uspět. Spokojeni bychom byli i s remízou, ale já věřím, že se můžeme pokusit získat i všechny tři body," hlásil trenér Baníku Pavel Hapal, jehož tým se na rozdíl od soupeře pohybuje příliš blízko sestupových vod nejvyšší soutěže.

Zápas budou provázet mimořádná bezpečnostní opatření kvůli očekávanému nájezdu fanoušků hostů.

Program 20. kola Gambrinus ligy:
Sobota 11. března:
14:25LIBEREC - OSTRAVA (Nova)
Neděle 12. března:
17:00PLZEŇ - TEPLICE
17:00ML. BOLESLAV - OLOMOUC
17:00BRNO - BLŠANY
17:00MOST - JIHLAVA
Pondělí 13. března:
16:40SPARTA - SLOVÁCKO (Prima)
Středa 12. dubna:
PŘÍBRAM - JABLONEC
Prozatím bez termínu:
ZLÍN - SLAVIA

Reklama