Hlavní obsah

Nešporovi je Polsko souzeno, tentokrát ze Sparty přestupuje

Praha
Aktualizováno

Útočník Martin Nešpor definitivně opouští fotbalovou Spartu. Po hostování v polském Piastu Gliwice v minulé sezóně se vrací zpět do Polska. Tentokrát ale z Letné přestupuje a bude oblékat dres Zaglebie Lubin. Sparta to oznámila na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Martin Nešpor bojuje o míč s obráncem Tallinnu Tonim Tipuričem.

Článek

Polsko je mu nejspíš souzeno. Hostování v Gliwicích mu vyšlo náramně, v dresu Piastu zaznamenal 11 ligových gólů. V létě se vrátil na Letnou poté, co jiný útočník Patrik Schick odešel do Itálie. Martin Nešpor trénoval s áčkem a odehrál jeden zápas za juniorku. Během dneška podstoupil zdravotní prohlídku a stal se hráčem Zaglebie Lubin, tedy týmu, který je po šesti odehraných zápasech druhý v polské lize.

Odchovanec Bohemians Praha 1905 přišel na Letnou v létě roku 2014. Hned v prvním ligovém zápase pomohl k vítězství právě v Ďolíčku. Poté ale jeho angažmá na Letné výrazně zastavilo vážné a dlouhé zranění.

Kvůli zdravotním problémům vynechal celou sezónu, absolvoval dvě operace i různé druhy léčby. S ostrým tréninkem nakonec začal až během jarní části sezóny, do zápasů už ale nezasáhl. Krátce po startu letní přípravy, kterou zahájil se Spartou, letenský klub opustil a zamířil na hostování do Piastu Gliwice, kde působil společně s Kamilem Vackem. Pod vedením kouče Radoslava Látala skončili v polské lize druzí.

"Martina jsme před rokem přivedli do Piastu Gliwice, věřili jsme, ze by mu tamní prostředí s českým trenérem mohlo vyhovovat, což potvrdil. Aktuálně jsme mu prezentovali nabídku dánského Aalborgu, který by mu jeho způsobem hry určitě také vyhovoval, ale Martin se nakonec rozhodl pro Lubin. V Polsku má výborné jméno a dokáže se znovu rychle prosadit i v novém klubu," avizuje hráčův agent Viktor Kolář.

Reklama

Související témata: