Hlavní obsah

Slavia vyhrožuje Strahovu, že vypoví partnerství s FAČR. Kvůli Kozlovi

Praha
Aktualizováno

Je veřejným tajemstvím, že Luboš Kozel by měl být nástupcem Dušana Uhrina na lavičce sešívaných. Fotbalová Slavia se ohrazuje proti informacím, že trenér již v Edenu podepsal tříletou smlouvu. Klubu vadí také další zveřejněné informace. Pokud se prý potvrdí, že je záměrně vypustili zaměstnanci FAČR, kde je Kozel smluvně vázán, vypoví s asociací partnerství. Majitel Slavie společnost CEFC Group má s FAČR sponzorskou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vezme trenér Luboš Kozel angažmá ve Slavii?

Článek

Dušan Uhrin se v pondělí kvůli neuspokojivým výsledkům a matnému hernímu projevu mužstva z Edenu poroučel. Od té doby Slavia hledá nového kouče.

Server eFotbal.cz v úterý večer přinesl zprávu, že se sešívaní dohodli se svým bývalým hráčem Lubošem Kozlem na tříleté smlouvě. A dodal podrobnosti, že nový kouč by měl pobírat 400 000 korun měsíčně (jeho předchůdce Uhrin měl údajně 250 000 korun) plus dalších 100 000 korun za každé ligové vítězství.

Slavia se proti úniku informací ohledně jednání s trenérem Kozlem ohrazuje. Viní z něj zaměstnance FAČR, kde je Kozel momentálně pod smlouvou jakožto trenér reprezentace do 18 let. Červenobílí poukazují, že to klub vážně poškodilo.

Únik informací prý poškodil obě strany

Slavia potvrzuje, že s trenérem osmnáctky jedná. „Zatím jsme však nepodepsali dohodu o tříletém kontraktu s Lubošem Kozlem a informace zveřejněné v některých mediích nejsou pravdivé. Generální ředitel klubu (Martin Krob) z pověření představenstva vede jednání s trenérem Kozlem o podmínkách spolupráce. Únik údajných platových a dalších podmínek ze strany jeho zaměstnavatele vážně poškodil jednání obou stran a vedení Slavie ho považuje za mimořádně neetické a neprofesionální," praví se v prohlášení.

Proto také výhrůžka. „V případě, že by se potvrdilo, že se jedná o úmyslné poškození Slavie, vypovíme naše partnerství s FAČR," říká Tomáš Bůzek, zástupce majoritního vlastníka v SK Slavia Praha společnosti CEFC Group (Europe) Company.

Asociace reaguje

Na prohlášení Slavie ihned zareagovala také asociace. „FAČR se zásadně ohrazuje proti tvrzení Slavie, že došlo ze strany zaměstnanců FAČR k úniku informací ohledně jednání pražského klubu s trenérem Kozlem, trenérem reprezentačního výběru U18," zdůrazňuje strahovské vedení.

"FAČR se na údajném úniku informací nemohla podílet, neboť neobdržela od Slavie žádnou oficiální výzvu k jednání za účasti všech tří stran. Nikdo z FAČR ani logicky nebyl účasten jednání ohledně finančních podmínek plánovaného kontraktu. Informace, které se objevily v médiích, proto pochopitelně nemohly pocházet ze strany FAČR," poukazuje se v prohlášení.

Pikantní je, že svár se objevil přesně v den, kdy národní tým sehraje proti Arménii svůj první zápas v nové sezóně. CEFC totiž sponzoruje také českou reprezentaci.

Reklama